Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Regjeringen kutter budsjettet for NTNUs nye campus fra 12 til 6 milliarder kroner.

Det melder Dagens Næringsliv.

– Det er godt under halvparten av hva dette kostet for tre måneder siden. Med andre ord: Habil statsstyring hjelper. Det er mulig å presse kostnader nedover og få mye mer for pengene. Kvadratmeterprisen er gått ned fra 100.000 til 60.000, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) til avisen.

annonse

Prosjektet om å samle NTNUs campus på ett sted i Trondheim, fikk grønt lys fra Solberg-regjeringen, som gav det en kostnadsramme på nær 12 milliarder kroner. I mars varslet Borten Moe at han ønsket å få ned kostnadsrammen, som han mente hadde gått over stokk og stein.

Israelsk Russland-ekspert til Resett: – Vestmaktene vil at krigen mellom Russland og Ukraina skal fortsette (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon