KLAGET INN SE OG HØR TIL PFU: Durek Verrett er svært misfornøyd med et oppslag i Se og Hør som handlet om hans helsetilstand. Foto: Lise Åserud / NTB / POOL
annonse
annonse

Durek Verrett har klaget inn Se og Hør til PFU, som følge av en artikkel ukebladet publiserte i desember, som handlet om at sjamanen var alvorlig syk .

Ifølge Dagbladet har Verrett klaget inn Se og Hør over en artikkel som ble publisert i desember, som handlet om at han var blitt alvorlig nyresyk.

Durek Verret ønsket ikke å medvirke i artikkelen og sa han ikke ønsket noen som helst omtale om sin sykdom, men Se og Hør kjørte likevel saken og sjamanen klager over at Se og Hørs artikkel etterlater et inntrykk av at han stilte opp i saken.

annonse

Hevder Se og Hør har brutt tre paragrafer
Verrett mener at Se og Hør har brutt følgende paragrafer i Vær varsom-plakaten:

  • 3.9 Opptre hensynsfullt i det journalistiske arbeidet. Misbruk ikke andres følelser, manglende medieerfaring, uvitenhet eller sviktende dømmekraft. Husk at mennesker i sjokk eller sorg er mer sårbare enn andre.
  • 4.1 Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon.
  • 4.3 Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, etnisitet, nasjonalitet og livssyn. Vær varsom ved bruk av begreper som kan virke stigmatiserende. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.

Se og Hør ser frem til en grundig behandling i utvalget
– Jeg kan bekrefte at Se og Hør har mottatt en klage fra sjaman Durek. Se og Hør ser fram til en grundig behandling i utvalget og deres vurdering av saken. Vi jobber nå med et tilsvar til klagen og finner det derfor ikke naturlig å kommentere saken ytterligere før behandling i Pressens Faglige Utvalg, sier ansvarlig redaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, i en kommentar til Dagbladet.

Israelsk Russland-ekspert til Resett: – Zelenskyj har klart å forene Ukraina, til tross for mange interne stridigheter (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon