Oilje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Oljeminister Terje Aasland slår fast at EU kommer til å ha bruk for både olje og gass fra Norge i lang tid fremover.

Aasland er torsdag i Brussel. Der har han blant annet hatt møter med EUs klimasjef Frans Timmermans.

I en felles uttalelse publisert etter møtet heter det at Timmermanns, EUs energikommissær Kadri Simson og Aasland er enige om å fortsette å styrke samarbeidet rundt energi.

annonse

Norge er en viktig leverandør av gass til Europa.

– Gitt de høye produksjonsnivåene i Norge i løpet av de første månedene av året – en trend som er forventet å fortsette resten av året – er det et stort potensial for økt salg til Europa i 2022, nærmere 100 THw ekstra energi til det europeiske markedet, heter det i uttalelsen.

Russland har over lang tid vært den viktigste eksportøren av gass til EU, mens Norge på andreplass. I løpet av de siste månedene har imidlertid Russland redusert gasseksporten til EU-landene Polen, Bulgaria, Finland, Nederland, Danmark og Tyskland.

annonse

EU ser for seg at Norge kan spille en nøkkelrolle i årene fremover, hva gjelder olje og gass. Dette i motsetning til norske miljøpartier, som ønsker å lete mindre etter olje.

– Norge har betydelige gjenværende olje- og gassreserver og kan, gjennom fortsatt leting, nye funn og utbygging av felt, fortsette å være en viktig leverandør til Europa også på lengre sikt utover 2030.

– EU støtter Norges fortsatte leting og investering for å levere olje og gass til det europeiske markedet, heter det i uttalelsen.

NAF tar kampen for lavere drivstoffpriser

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon