Utsnitt av flagget til Den islamske staten (IS). Foto: Wiki Images
annonse
annonse

Utenriksdepartementet bekrefter at en nordmann i 40-årene er pågrepet i Spania for tilknytning til terrorisme.

– Utenrikstjenesten er kjent med saken og vil tilby konsulær bistand til den fengslede i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for konsulær bistand. På grunn av lovpålagt taushetsplikt har vi ingen ytterligere kommentarer til saken, skriver en pressetalsperson ved Utenriksdepartementet til Dagbladet, gjengitt av NTB.

Det var Spaniaavisen som først omtalte pågripelsen blant norske aviser.

annonse

Det var den spanske polititjenesten Guardia Civil som pågrep den norske statsborgeren i Alicante. Europol har også vært involvert i etterforskningen.

Ifølge Guardia Civil skal det blant annet ha blitt funnet store mengder propagandamateriell fra terrororganisasjonen IS, som mannen skal ha spredt på nettet. Det skal også ha blitt funnet dokumenter knyttet til rekruttering og indoktrinering av flere potensielle IS-tilhengere.

Siktede skal også ha forsøkt å komme seg inn i Syria og Irak sammen med tre andre som tidligere skal ha deltatt i voldshandlinger, inkludert en mann som politiet mistenker å stå bak et terrorangrep i Groznyj i Tsjetsjenia hvor 21 mennesker ble drept og 16 ble såret.

annonse

Mannen i 40-årene ble varetektsfengslet tirsdag.

Langt fra beseiret: Islamsk stat med flere brutale angrep i Sahel

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon