Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

At bensinmarkedet nå roer seg noe, kan bety at det er «stille før stormen», mener analytiker.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad skjønner at folk er frustrerte over at prisene øker. Men det er ikke bare drivstoff som skaper trøbbel, en rekke andre varer øker også kraftig i pris. Arnstad mener at årsaken til de høye drivstoffprisene vi nå ser, er et oljemarked som har løpt løpsk. Men hun nevner ikke avgifter. Senterpartiet har stemt imot Frps forslag om kutt i disse.

Og overfor Aftenposten sier Arnstad at det ikke finnes noen prisgrense som utløser avgiftskutt.

annonse

Les også: Statssekretær frykter politisk ustabilitet: – Kombinasjonen av høye matpriser og høye energipriser er krevende (+)

I mars ville Sigbjørn Gjelsvik vurderer fortløpende ulike grep, inkludert avgiftskutt.

– Vi kan ikke stå og se på at prisene er så høye over tid, da dette rammer vanlige folk og bedrifter i hele landet. Vi vurderer nå fortløpende ulike grep, inkludert avgiftskutt, sa kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik til Aftenposten i mars.

annonse

Les også: Hans Andreas Limi (FrP): – Vi ønsker en «krisepakke» for vanlige folk (+)

Henviser nå til Finansdepartementet

Men siden mars har drivstoffprisen bare gått opp uten at Senterpartiet har gjort noe med avgiftene, slik som mange europeiske land har.

Sigbjørn Gjelsvik. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Og da Resett henvendte seg til kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsviks kontor for å få en redegjørelse om hva han mente om drivstoffprisen og eventuelt avgiftskutt i dag, ble vi henvist videre til Finansdepartementet.

– Spørsmål om avgifter på drivstoff må rettes til Finansdepartementet, svarte seniorrådgiver i kommunikasjonsenheten i Kommunal- og distriktsdepartementet, Ingvild Sahl til Resett.

Anleggsdiesel har blitt over 80 prosent dyrere – frykter konkurser (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon