Oslo 20210119. Nicholas Wilkinson (Sv) under en pressekonferanse der opposisjonen har blitt enige om ni forslag mot importsmitte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Tidligere SV-representant Nicholas Wilkinson mener at politikerne som hemmeligholder at de har fått pendlerbolig-skattesmell, bør kastes av velgerne i neste valg.

Wilkinson, som satt på Stortinget for SV fra 2017 til 2021, går hardt ut mot politikernes manglende åpenhet. Så langt er det kun Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Anette Trettebergstuen (Ap), Torbjørn Røe Isaksen (Sp) og Emilie Enger Mehl (Sp) som har stått fram, ifølge NTB.

– Det ødelegger demokratiet når man ikke er åpen og forteller sannheten. Det sender et signal om at man ikke kan stole på politikere, sier Wilkinson til Aftenposten.

annonse

Budskapet er motsatt av hva SV-toppene Fylkesnes (nestleder) og fungerende leder Kirsti Bergstø har sagt, som mener skatt «er en privatsak» og at det bør være opp til den enkelte om de ønsker å stå fram.

Wilkinson er uenig og viser til at det er tilliten fra folket som har gitt politikerne disse mulighetene og godene, og at det dreier seg om våre felles velferdskroner.

– Jeg håper at flere er åpne om dette de neste dagene. Samtidig håper jeg at de som ikke står fram og forteller sannheten om sine saker, blir kastet ut av velgerne i neste valg, sier han.

annonse

Totalt mener Skatteetaten at politikere har fått gratis bolig for verdier på over 12 millioner kroner, uten at dette er blitt skattet av. I alt er det 45 saker fordelt på 28 stortingspolitikere og 17 tidligere regjeringspolitikere.

Tajik etterbetaler skattekroner etter avsløring om pendlerbolig

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon