Foto: Javad Parsa / NTB
annonse
annonse

To drept og mange skadd da mann skjøt folk på homovennlig pub og utested i Oslo

De første meldingene om skytingen kom i 1.15-tiden. Politet opplyser at det er snakk om tre åsteder i samme område: Utestedet Herr Nilsen, et lite gatekjøkken og London pub, ifølge NTB.

En mistenkt ble pågrepet i nærheten av åstedet, men politiet kan ikke utelukke at det er flere gjerningspersoner.

annonse

– Det var litt dramatikk, det ble en løpetur etter ham nedover gata der han ble pågrepet, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt.

Våpen

Politiet har tatt kontroll på to våpen, ett etthåndsvåpen og automatvåpen, sa påtaleansvarlig Christian Hatlo på en pressekonferanse lørdag formiddag.

annonse

– Vi jobber videre med å avdekke motiv, sa han videre og sa at det viktigste politiet gjør for å avdekke dette er avhør.

Hatlo fortalte at stedene for skytingen – særlig Londoon Pub – gjør det nærliggende å etterforske skytingen med tanke på hatkriminalitet, ifølge NTB.

Mange skadd

Oslo universitetssykehus er i rød beredskap etter skytingen, opplyser sykehuset.

– Det vi gjør her nå, er at vi har samlet en hel mengde med vitner som beriker den informasjonen vi allerede sitter på. Og vi følger opp sosial vakttjeneste på legevakta, for dem som trenger det, og det er helt åpenbart at etter en slik hendelse, sier Barstad.

Store politistyrker

Det skal ha blitt avfyrt en rekke skudd i 1.15-tiden. Folk ble sett løpende fra stedet, og de som løp, ropte også for å advare andre om skyting.

Et stort område er avsperret, og det er mange gråtende mennesker i gatene.

Det er store, væpnede politistyrker på stedet, ambulansepersonell hjelper de skadde, og det er kontinuerlig helikoptertrafikk i luften over sentrum.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon