Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Oslo Pride og Fri oppfordrer alle i Norge til å vise solidaritet og markere pride hjemme, i nabolagene og grendene sine.

– Vi kan fortsatt være stolte og synlige, la oss bare være det i nabolagene med familie, venner og nære, sier leder i Foreningen Fri, Inge Alexander Gjestvang, ifølge NTB.

Etter skytingen i Oslo natt til lørdag, der to personer ble drept, ble alle arrangementer i regi av Oslo Pride avlyst etter anbefaling fra Oslo-politiet.

annonse

– Vi oppfordrer hele Norge til å vise solidaritet og markere pride hjemme, i nabolagene og grendene sine, sier leder i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje.

Folk strømmer til med blomster ved åstedet

Flere mennesker har lørdag formiddag samlet seg ved åstedet for masseskytingen i Oslo sentrum for å legge ned blomster og regnbueflagg.

annonse

Politiet er fortsatt tilstedet på åstedet, og hele gaten utenfor utestedene Per på hjørnet og London pub er sperret av. Utenfor sperringene kommer det folk som legger ned blomster.

En av dem som var innom og besøkte åstedet lørdag formiddag er forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

– Vi hadde gledet oss til Pride-paraden. Forsvaret har også hatt stand i Pride-parken. Og så kommer det én person og angriper det vi skulle gå i toget for, sier han til VG.

Selv om alle lørdagens Pride-arrangementer er avlyst, er det fortsatt svært mange folk pyntet i regnbuefarger å se i Oslo sentrum. Flere steder vaier også store og små regnbueflagg som setter sitt preg på bybildet.

Ord blir fattige

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon