Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

En statsminister og hans regjering må skape trygghet i en krise, ikke usikkerhet.

– Jonas Gahr Støre kunne gått inn i en hvilken som helst internasjonal toppstilling, men kan han lykkes som statsminister i Norge?, spør kommentator Skjalg Fjellheim i Nordlys. 

Skjalg lurer på om Støre er egnet til å styre Norge:

annonse

– Noen vil si at han har formatet til en toppjobb i FN eller et annet sted der verdensledere møtes. Men Støre valgte å søke det aller største tillitsvervet i det norske samfunnet.

Les også: Høy strømregning sender flere til Frelsesarmeen (+)

Fjellheim sier at han har fått en fryktelig start. I norsk etterkrigshistorie har ingen statsminister i Norge blitt så tett knyttet til kriser. Men mye er selvpåført og noe skyldes regjeringens indre liv og en mangel på styring.

annonse

– Få av hans statsråder har hatt hellet med seg, den dyktigste av dem har gått av, andre kan karakteriseres som en fiasko. Støres første olje- og energiminister var en egen krise hver dag inntil han omsider fant en ny post til henne, sier han, og fortsetter:

– Og ennå har vi ennå ikke snakket om den uhyre merkelige manøveren da Støres utenriksminister fraktet Taliban direkte fra middelalderen til Oslo på skinnsetene i et privatfly på den norske statens bekostning.

Mjøs Persen mener regjeringen har laget en romslig strømordning: – Folk fryser, svarer FrP-topp (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon