Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Oslos nye vannforsyning ble Norgeshistoriens største overskridelse. I tillegg kommer sykkelveier, og den endelig prisen på T-banen til Fornebu er enda ukjent.

– Det er egentlig både umusikalsk og litt usmakelig i en tid der folk flest har det ganske trangt, sier Oslo SV-gruppeleder Ola Wolff Elvevold til Avisa Oslo.

Men i Oslo rådhus har de en praksis at lønnstillegget følger det som skjer på Stortinget. Det har resultert i at byrådsleder Raymond Johansen får en lønnsforhøyelse fra kroner 1.410.000 til 1.518.000 kroner. Det samme gjelder ordfører Marianne Borgen, og byrådene går opp fra 1.269.000 til 1.367.000 kroner.

annonse

Les også: Raymond Johansen gir høyresiden skylden for vannmangelen

Avisa Oslo har forsøkt å spørre byrådsleder Raymond Johansen og ordfører Marianne Borgen om en kommentar til deres lønnspålegg.

– Jeg fastsetter ikke min egen lønn, svarer Johansen.

annonse

Borgen viser til sine uttalelser i forretningsutvalget.

Marianne Borgen (SV). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Les også: Raymond Johansen til Oslo-folk: – Du trenger ikke mer enn 2–3 minutter i dusjen

– Vi setter oss i en helt umulig situasjon hvis vi skal ha konkurransedyktige lønninger med de høyeste toppene i næringslivet. Da måtte vi hatt langt høyere lønn enn vi har nå. Mange av politikerne i Oslo kunne fått godt betalt andre steder, men jeg tror vi er langt unna at lav lønn er en demokratisk utfordring, sier sier Ola Wolff Elvevold, og legger til:

– Jeg har ennå til gode å høre at vi har mistet mulige ordførere og byrådsledere fordi de ikke har tatt seg råd til å gå inn i disse rollene.

Oslos karbonfangst blir enda dyrere: – Milliarder av kroner rett i dass (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon