Russlands president Vladimir Putin og hans kinesiske kollega Xi Jinping deltar på en gallakveld dedikert til 70-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Russland og Kina ved Bolsjojteatret i Moskva 5. juni 2019. Innrammet: Sophie Kobzantzev. Foto: SERGEI ILNITSKY / POOL / AFP.
annonse

Russland og Kina er konkurrenter innen en rekke geopolitiske domener og regioner, men spesielt i forhold knyttet til i Sentral-Asia, Kaukasus og Iran.

Som tidligere meldt, var Resett ved undertegnende nylig på besøk i Israel, hvor vi intervjuet en rekke prominente israelske eksperter om flere spørsmål knyttet til internasjonal sikkerhetspolitikk og geopolitikk.

Sophie Kobantzev

Først ut var Sophie Kobzantsev, som jobber ved den prestisjetunge tenketanken Det israelske instituttet for nasjonale sikkerhetsstudier (Institute of National Security Studies – INSS). Hun er ekspert på flere sikkerhetspolitiske anliggende knyttet til Russland og den post-sovjetiske sfære, men forsker spesielt på konflikten mellom Russland og Ukraina, som hun har fulgt nøye siden annekteringen av Krim-halvøya i 2014.

annonse

Resett snakket med Kobzantsev i over en time, så grunnet lengden på samtalen har intervjuet blitt delt opp i seks deler:

Første del av intervjuet – introduksjon til INSS og Russland-ekspert Sophie Kobzantsev –  kan leses her.

Andre del av intervjuet – om Russlands invasjon av Ukraina. Fra Kyiv, Moskva og vestmaktenes perspektiv – kan leses her.

annonse

Tredje del av intervjuet – om krigens effekt på den ukrainske nasjonen – kan leses her.

Fjerde del av intervjuet – om de geopolitiske konsekvensene for Sentral-Asia – kan leses her

Denne delen av intervjuet tar for seg konsekvensene av Russlands invasjonen av Ukraina for eurasisk geopolitikk og stormaktspolitikk.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Neste del av dette dybdeintervjuet tar for seg Israels synspunkter knyttet til krigen.

Er Russlands posisjon som eurasisk stormakt truet?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse