Riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Foto: Ludvig Heiberg Larsen / NTB
annonse

Meklingsfristen for SAS-pilotene utløper ved midnatt. Riksmekler Mats Ruland sier at det er en krevende mekling.

Rundt 900 SAS-piloter kan bli tatt ut i streik i de skandinaviske landene. Norges riksmekler er på plass i Stockholm for å bistå i meklingen.

– Det pågår ganske hektisk møtevirksomhet nå, vi begynner å nærme oss fristutløpet. Det er en krevende mekling, kan jeg si, sier Ruland til E24.

annonse

– Vi er ikke kommet i mål, og det er bra avstand mellom partene nå. Men vi har noen timer igjen, og vi kommer til å jobbe intensivt for å finne en løsning, sier han.

Dersom det ikke blir enighet i meklingen for SAS’ piloter og kabinansatte, blir alle SAS-pilotene i Norge tatt ut i streik fra førstkommende onsdag.

– Vi har meldt inn 254 stykker, som er alle sammen. SAS Norge Flygerforening tar ut alle sine 148 medlemmer. Til sammen blir 402 norske piloter tatt ut i streik fra første dag, sier Roger Klokset i Norske SAS-flygeres Forening til TV 2.

annonse

SAS-pilotene har varslet at over 900 piloter i de tre landene blir tatt ut i streik dersom ikke meklingen ender i enighet innen fristen, onsdag 29. juni. I Danmark jobber det omtrent 250 piloter for SAS Scandinavia, skriver E24. I Sverige er det snakk om 240 piloter.

Anleggsbransjen pådyttes elektrifisering: – Det er faktisk lovlig å bruke hodet (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse