Illusstrasjonsfoto: Terje Bendiksby / SCANPIX
annonse
annonse

Varehandelsindeksen viser en nedgang i omsetning i mai.

– Med unntak av butikkhandel med sportsutsyr og fritidsbåter var det en forholdsvis bred nedgang for de ulike næringene, sier seniorrådgiver Marius Bergh i Statistisk Sentralbyrå (SSB) til Nettavisen.

Matvareprisene var 3,1 prosent høyere i mai enn ett år tidligere. Det viser tall fra konsumprisindeksen, som viser en bred prisstigning. Under korona var handel av dagligvarer høyere enn før pandemien. Men salget har sunket etter at restriksjonene ble fjernet, skriver SSB på sine nettsider. 

annonse

Les også: Største prishopp på over 30 år

– Nå ligger salgsvolumet av dagligvarer faktisk i underkant av der det lå før pandemien. Nedgangen må sees i sammenheng med avvikling av reiserestriksjoner og at nordmenn nå i større grad går ut og spiser på restaurant og kantiner, sier Marius Bergh.

Omsetning av klær gikk ned med 4,7 prosent fra april til mai 2022.

annonse

– Butikkhandel med klær er en av næringene som har svingt mye de siste to årene, sier Marius Bergh.

Illustrasjonsfoto: Pixabay

Les også: Dagligvarer trakk butikksalget ned

Norge hadde en nedgang i detaljhandel på 1,3 prosent. Mens Sverige hadde en oppgang på 0,6 prosent og Danmark en oppgang på 0,5 prosent, viser tall fra Eurostat, statistikkontoret i EU. I eurosonen var nedgangen på 1,3 prosent.

Mjøs Persen mener regjeringen har laget en romslig strømordning: – Folk fryser, svarer FrP-topp (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon