TV 2s Fredrik Græsvik er kjent for sin konfronterende stil. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Den kontroversielle TV 2-journalisten Fredrik Græsvik er i hardt vær igjen.

Græsvik får så hatten passer i et nylig langt innlegg på Facebook, der Eirik Furuseth har lagt ved skjermdumper av henvendelser fra Græsvik både til ham selv og hans arbeidsgiver.

Skjermdump fra Facebook.

Sakens bakgrunn er at Eirik Furuseth i et annet innlegg problematiserte at TV 2 har ansatt Karianne Solbrække som nyhetsredaktør, da hun har vært ekstremisten Arfan Bhattis elskerinne.

annonse

Furuseths kritikk mot TV 2 dreide seg blant annet om at kanalens omdømme svekkes ved når deres nyhetsredaktør har en slik forbindelse til en av Norges farligste og mest kjente islamistiske ekstremister. Furuseth mener også at de store mediehusene beskytter sine egne mot det søkelyste de setter på politikere og folk i næringslivet.

Denne kritikken fikk TV 2-journalist Fredrik Græsvik til å tenne på alle plugger. Han kontakter Furuseth på Facebook Messenger, og spør ham om han jobber for Finansco og håndballtrener for Njård, noe Furuseth svarer bekreftende på, hvorpå Græsvik skriver følgende:

– Tenkte det er interessant å lage en sak på hva Njård og Finansco synes om dine ytringer om skeive og muslimer på en konto der du lenker til disse to. Har allerde sendt forespørsel til de overnevnte. Vil du la deg intervjue om det?

annonse

Les også: Nordmenn blant dem som jobber minst per liten bensin – likevel «kriminelt dyrt», ifølge politiker (+)

Saken fortsetter.

Skjermdump fra Facebook.

Videre opplyser Græsvik for Furuseth at det er uaktuelt å anonymisere ham, ettersom han har ytret seg offentlig.

På spørsmål fra Furuseth om hva han mener med «ytringer om skeive og muslimer», svarer Græsvik følgende:

– Har skjermdumpet litt trolling. Er ikke så interessert i hva du mener. Mest interessert i hva Njård og Finansco tenker om at du flagger dine meninger med deres navn i profilen. Stiller du til intervju?

Saken fortsetter.

Skjermdump fra Facebook.

 

 

annonse

 

 

 

Furuseth ber flere ganger Græsvik om å forklare hva han egentlig mener med «trolling» og «ytringer om skeive og muslimer». Dette får han ikke noe svar på.

Skjermdump fra Furuseths Facebook-side.

Til Furuseths arbeidsgiver Finansco har Græsvik skrevet følgende i en mail:

– Dere har (tror jeg – det er i hvert fall det bioen hans hender) en ansatt som synes muslimer ikke er noe særlig. Dette uttrykker han ganske tydelig på SoMe (sosiale medier, red. anm.). Han flagger arbeidsplass ganske tydelig i bio. Jeg kunne tenke meg å lage en sak på hvordan arbeidsgivere forholder seg til hatytringer fra ansatte.

annonse

Finansco etterspurt dokumentasjon på at Furuseth faktisk skal ha kommet med hatefulle ytringer, ifølge Nettavisen.

Beklager

Saken har skapt rabalder i media. Både TV 2 og Græsvik har beklaget.

Græsvik gjentar beklagelsen overfor Resett.

– Jeg beklager overfor Furuseth, hans arbeidsgiver og også min egen arbeidsgiver TV 2. Jeg skulle selvfølgelig ikke ha sendt denne henvendelsen, og forstår at dette kan svekke tilliten til meg som journalist, skriver han i en mail til Resett.

– Ut over det har jeg ingen kommentar.

Resett stilte Græsvik spørsmål om han kunne utdype litt hva han egentlig har beklaget, og hva de hatefulle ytringene til Furuseth egentlig bestod i.

Har du eller noen du kjenner blitt utsatt for trakassering, stempling eller «brunbeising» fra Græsvik eller andre i norsk presse? Send tips til [email protected], eller til redaktør Maria Zähler på [email protected], slik at vi kan følge saken opp.

Israelsk Russland-ekspert til Resett: – Moskva og Beijing er ikke naturlige partnere (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon