Sian-leder Lars Thorsen. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse

Sian-leder Lars Thorsen er tiltalt for vold, skadeverk og krenkelse. Han nekter straffskyld, sier advokat John Christian Elden.

Ifølge er Sian-lederen tiltalt for å ha skadd tre mennesker. Dette skal ha skjedd da han sprayet tre menn i ansiktet med en rød forsvarsspray i mars og april i år, skriver Dagbladet.

Thorsen er også tiltalt for skadeverk, ettersom politiet mener stod bak banneret som ble hengt opp med påskriften «OSLO JIHADSENTER» på det nye aktivitetssenteret til Islam Net i Oslo. Banneret var festet med bolter som skal ha påførte bygningen skader, anslått til å koste om lag 16.500 kroner å reparere.

annonse

Sian-lederen er også tiltalt for å ha sprayet en rød spray på klærne til en mann og ødelagt klær for cirka 9.000 kroner.

Han er også tiltalt for å ha spredd en video på et nettsted av dem som ble sprayet med rød spray i ansiktet, en handling politiet mener er krenkende.

– Min klient nekter straffskyld etter denne tiltalen. Som leder for SIAN kjemper han for ytringsfrihet og vil forsvare den med alle midler, sier Thorsens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

Lars Thorsen fra SIAN etter rolig stand i Kristiansand: – Agder-politiet er strålende

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse