- Resett - https://resett.no -

Sian-leder i trafikkulykke – bilen havnet på taket: – Ble påkjørt med vilje

Politiet melder om store trafikkproblemer på ulykkesstedet. Et kjent, kvinnelig medlem av Sian skal være sendt til sykehus.

Nylig ble Sian-leder Lars Thorsen tiltalt av Oslo politimester. Det er Thorsens bruk av forsvarsspray med rødfarge politimesteren mener kvalifiserer som vold. Tre personer ble angivelig skadet av kjemikaliene.

Thorsen er dessuten tiltalt for skadeverk for å ha brukt bolter til å henge opp et banner med påskriften «Oslo Jihadistsenter» på Islam Nets aktivitetssenter samt for krenkelse for å ha distribuert en video av en av de sprayede personene.

annonse

Det hindrer likevel ikke noen i å ta loven i egne hender, skal vi tro Thorsen selv. Han hevder å ha blitt angrepet etter en koranbrenning lørdag.

Les også: Sian-lederen tiltalt for vold, skadeverk og krenkelse [1]

Politiet bekrefter at representanter fra Sian er involvert i en trafikkulykke på Mortensrud i Oslo, og opplyser å ha kontroll på en bilist som var involvert i ulykken, men som hadde kjørt fra stedet da politiet ankom.

annonse

– Vi bekrefter at representanter fra Sian er involvert i trafikkulykken. Det påstås at bilen er påkjørt med vilje, men det er for tidlig å fastslå hva som er hendelsesforløpet, skriver Oslo-politiet.

Lars Thorsen sier til VG [2] at han og de tre andre i bilen var på vei fra en politisk markering hvor de hadde brent et eksemplar av Koranen. Ifølge NTB skal Thorsen også ha sagt at det i alt befant seg fem personer i bilen.

Les også: Tusenvis samlet i Oslo-gatene etter skyteangrepet: – En vibrerende følelse av samhold [3]

Kjøretøyet skal ha landet på taket etter sammenstøtet. Politiet melder om store trafikkproblemer på stedet. Rundt 17:20 var veien imidlertid ryddet og alle felt åpnet for normal trafikk, ifølge Veitrafikksentralen Øst.

Saken fortsetter.

annonse
MISTENKER ANGREP PÅ SIAN: Politiet foretar undersøkelser på ulykkesstedet på E6 ved Mortensrud i Oslo 2. juli. Foto: Annika Byrde / NTB

VG [2] og Dagbladet [4] skriver at en video viser at bilen blir påkjørt bakfra. VG skriver at bilen med Sian-lederen tilsynelatende blir forsøkt presset av veien.

– Vi har ikke sett den videoen. Det påstås at den har blitt kjørt på med vilje. Det undersøker vi nå, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo-politiet til VG.

Les også: Erlend Wiborg om SIAN: – De ødelegger for alle de av oss som ønsker en strengere innvandringspolitikk (+) [5]

Sian skulle opprinnelig avholde en markering med brenning av Koranen utenfor Stortinget lørdag. Dette arrangementet ble stanset av politiet på grunn av trusselnivået etter masseskytingen i Oslo sist helg, skriver NTB.

En video som viser påkjørselen, viser at Sian-lederen står i et veikryss og brenner det som tilsynelatende er et eksemplar av Koranen.

Flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og følget kjører videre.

De blir deretter forfulgt etter av en personbil som flere ganger kjører inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6, skriver NTB.

Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien.

annonse

Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket.

Ifølge Dagbladet er en person skadet.

Document.no [6] skriver at det skal dreie seg om det profilerte Sian-medlemmet Anna Bråthen. Hun skal være fraktet til sykehus, angivelig med ryggskader.

Resett har foreløpig ikke kunnet bekrefte opplysningene. Politiet hevder imidlertid at det «ikke er snakk om alvorlige skader». De øvrige fire er brakt til legevakten.

Saken fortsetter.

LANDET PÅ TAKET: Politiet mener at Lars Thorsen og følget ble påkjørt med vilje. Foto: Annika Byrde / NTB

Den antatte gjerningskvinnen skal være pågrepet av politiet. Politiet mener de har «all grunn» til å tro at Sian-lederens bil ble påkjørt med vilje.

– Vi har også grunn til å tro at bakgrunnen for påkjørselen er at Sian har drevet med koranbrenning gjennom dagen, opplyser politiet.

Vi var ikke klar over at han skulle rundt i dag og markere seg på denne måten, som forsåvidt er lovlig ytring. Det er veldig mange som blir provosert av det, og det skjønner vi fryktelig godt. Men det jevner ikke ut denne handlingen som skjedde nå, hvis det er det som er bakgrunnen
– Innsatsleder Tore Barstad til TV 2

– Det er ingen tvil om at handlingene Lars Thorsen har gjort ved flere anledninger tidligere, har provosert mange, sier politiets innsatsleder Tore Barstad til TV 2 [7].

Ifølge TV 2 og andre medier opplyser Barstad at bilføreren er siktet for forsettlig påkjørsel og forsøk på grov kroppsskade og/eller grov vold.

Les også: Politiet frigir nye bilder av terrorsiktede og ber publikum om tips – vil avklare om han hadde medvirkere [8]

– Så kan siktelsen endre seg etter hvert som vi gjennomfører avhør og får kunnskap om det som skjedde i forkant, sier innsatsleder Tore Barstad til NRK [9].

VG [10] har snakket med en person som skal ha vært passasjer i bilen hvis fører gikk til angrep på Thorsen og følget, eller i en annen bil som forfulgte Sian.

– Jeg slukket brannen med hånden min. Det var ingen andre som turte det. Alle muslimer står med meg når jeg slukket brannen, sier vedkommende.

Saken fortsetter.

HARD MEDFART: Både Thorsens kjøretøy og bilen til angriperen fikk synlige skader. Foto: Annika Byrde / NTB

Vedkommende varsler at de vil anmelde Thorsen etter hendelsene på Mortensrud og E6. Vedkommende antyder at Thorsen selv har skyld i ulykken.

– De krasjet bilen vår først og sprayet den. Vi krasjet tilbake etterpå i selvforsvar. Bilen deres rullet rundt, sier vedkommende til VG kort tid etter hendelsen.

Passasjeren som satt i bilen som ble brukt i angrepet mot Sian-følget, er også pågrepet, melder blant andre NTB.

Les også: Trafikk-kaos ved Jessheim: Indere kjørte 20 km/t på E6 i protest mot indisk landbrukspolitikk [11]

Det var to kvinner i bilen. Begge var til stede i veikrysset hvor et eksemplar av Koranen angivelig ble satt fyr på.

Den ene kvinnen, som trolig var bilens passasjer, tok med seg den delvis brente boken før de satte etter Sian-lederen.

Avisa Oslo [12] har snakket med eieren av bilen.

Hun satt på som passasjer under hendelsen. Kvinnen sier at påkjørselen skjedde med vilje, men hevder at det var selvforsvar.

Eieren forteller at hun har vært i avhør hos politiet, men er blitt løslatt.

Til Dagbladet [13] forteller hun at sjåføren fortsatt er arrestert. Bileieren hevder at Sian kjørte på dem først og at hun har vitner som kan bekrefte dette.

Sian-leder Lars Thorsen nekter overfor NTB for å ha kjørt på den andre bilen først.

Nordmann erklært «fiende av Ukraina» (+) [14]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474