Illustrasjonsfoto. Kenzo TRIBOUILLARD / AFP
annonse

Lekkede dokumenter fra Uber viser at selskapet har brukte mulige ulovlige taktikker samt etisk tvilsomme metoder for å øke, avslører internasjonal medier.

Medier i et titall land har gått sammen om å undersøke selskapet bak transportdelingsappen skriver NTB.

Mediene har brukt 124.000 lekkede hurtigbuffer-filer som The Guardian først fikk tilgang til. Mye tyder på at Uber tok til vold mot egne sjåfører for å få økt politisk godvilje.

annonse

Vold mot egne sjåfører
Det fremgår av avsløringen at Ubers sjåfører er utsatt for voldelige angrep, for eksempel under protestene i Paris i 2016. Uber-sjåførene ble subsidiert og kunne kutte prisene, noe som truet taxinæringen.

– I noen tilfeller, da sjåførene ble angrepet, kastet sjefene i Uber seg raskt rundt for å dra fordel av det slik at de kunne få støtte i befolkningen og hos lovgiverne, skriver Washington Post, som har deltatt i graveprosjektet.

Erkjenner tidligere feil 
I en pressemelding vedgår Uber at det er blitt gjort feil, men de mener at ansvaret hører hjemme hos den tidligere ledelsen, under administrerende direktør Travis Kalanick. Han ble tvunget til å trekke seg i 2017

– Vi har gått fra en tid med konfrontasjon til en tid med samarbeid og viser vilje til å møtes og finne felles grunn med tidligere motstandere, inkludert fagforeninger og taxiselskaper, skriver selskapet.

Uber-grunnlegger trekker seg fra styret

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse