Viktor Hovland står for glitrende spill i British Open. Foto: Richard Sellers / PA / AP / NTB
annonse
annonse

Viktor Hovland er fullt med i seierskampen i British Open. Golfstjernen slo til med én eagle og seks birdier på fredagens runde.

På en dag med mange gode Hovland-slag kom høydepunktet mot slutten. Et strålende innspill fra roughen gikk rett i koppen til eagle på det 15. hullet.

Tre hull senere noterte han sin sjette birdie på runden. Hovland gikk med det seks slag under par og er i alt på -10 etter halvspilt turnering på St. Andrews i Skottland. Det holder til en delt tredjeplass, og det skiller tre slag til australske Cameron Smith i lederrollen.

annonse

Hovlands to feilskjær ble bogeyene på det 11. og 13. hullet.

23-åringen har en delt 12.-plass fra i fjor som toppresultat i British Open. Det er også hans beste prestasjon i en majorturnering.

Hovland fikk sin første birdie for dagen på hull fire. Den kom etter et pent innspill, og han kunne styre ballen rett i koppen. Det kunne blitt fulgt opp med eagle, men Hovland gjorde en ørliten miss. Han puttet enkelt for sin andre birdie.

annonse

En bom på få centimeter stoppet ham fra å ha tre strake. Birdie skulle det derimot bli på hull sju og ti. På sistnevnte spilte Hovland for eagle, men hastigheten var ikke stor nok.

Bogeyene satte ham litt tilbake, men som dagen før ble responsen voldsom. Oslo-golferen avsluttet de fem siste hullene med eagle og to birdier. Underveis måtte han redde seg til par på det 16. hullet.

De to siste rundene spilles lørdag og søndag.

God åpningsrunde av Hovland i British Open

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon