Lars Haltbrekken. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Stortingsrepresentant for Frp, Marius A. Nilsen skrev i Dagens Næringsliv om at det å utfase norsk olje og gass vil resultere i mer makt til autoritære regimer.

Det vekker reaksjoner i MDG og SV. 

– Frps kamp for å utsette en helt uunngåelig omstilling og samtidig bidra til enda større klimaendringer, vil både etterlate norsk økonomi mer sårbar og sende enda flere folk på flukt fra ressursmangel og hetebølger, skriver Lars Haltbrekken fra SV og nestleder i MDG Ingrid Liland i Dagens Næringsliv, og legger til:

annonse

– Men alternativet til norsk olje og gass trenger ikke være andre lands olje og gass, hvis man har et snev av ambisjon for Norges lederrolle i det grønne skiftet.

Les også: Mener klimakrisen er en «forbrytelse» mot en hel generasjon: – Få hue ut av tåkeheimen, svarer partileder (+)

De skriver at klimapolitikk handler om mer enn å fase ut oljen. Vi må skape en verden der naturens tålegrenser setter rammene, fremholder de to.

annonse

– En verden som baserer seg på kunnskap, med industrier som ikke driver rovdrift på natur, et næringsliv som ser sirkulære løsninger og en samfunnsutvikling som ser verdien i levende nabolag, opplevelser og livskvalitet, heller enn oljeavhengighet, motorvei og en bruk-og-kast-økonomi som tar rotta på fellesskapet og psyken, sier de, og argumenterer videre: 

– Å ikke lykkes med dette prosjektet betyr mer ekstremvær, tørke og en flyktningsituasjon som Frp strengt tatt burde ha et ønske om å stanse.

Les også: Strømselskap promoterte «klimafornektelse» (+)

Ingrid Liland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

De mener at hvis vi slutter med fossilt brensel og blir ledende på det grønne skiftet så svekkes de autoritære regimene. De mener også at norsk olje bidrar til å forlenge avhengigheten av slike land.

– Vi må i stedet tilby teknologi som autoritære regimer ikke driver med og utvikle et samfunn som ikke storforbruker fossil energi.

FrP-politiker til Resett: – EUs hodeløse energi- og klimapolitikk skal ikke ødelegge for Norge (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon