Lederen av Oslosenteret, Kjell Magne Bondevik, er i Islamabad i Pakistan for å bidra til å finne en løsning for Kashmir. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Kjell Magne Bondevik hadde neppe sett for seg at pensjonistdagene skulle gå til en økonomisk redningsaksjon for en demokratistiftelse, skriver Vårt Lands tidligere sjefredaktør.

– Bondevik er igjen kommet til avisoverskriftene på grunn av det store underskuddet i stiftelsen Oslo-senteret i 2021. Senteret er uløselig knyttet til hans navn der han fortsatt sitter som styreleder, skriver Helge Simonnes i Dagsavisen, og legger til: 

– Underskuddet på 1,5 millioner kroner er på godt over 10 prosent av en omsetning på vel 13 millioner kroner. Egenkapitalen er ifølge Vårt Land tapt, og det har ført til bemerkninger fra revisor. Stiftelsestilsynet har nå senteret under observasjon.

annonse

Les også: Tybring-Gjedde etter Bondevik-avsløringene: – Det bør stilles strengere krav til begrunnelse for Nobelpris-nominasjonene

Simonnes er tidligere sjefredaktør i Vårt Land. Han forteller at mange av problemene rundt Bondeviks fredssenter ikke har kommet frem i offentligheten før nå. Slik som et underslag utført av en betrodd medarbeider. 

– De negative hendelsene føyer seg inn i rekken av ugreie nedturer for den tidligere KrF-lederen. Partiet, som han viet hele sitt yrkesliv til, ligger nede for telling, skriver Simonnes.

annonse

Han spør om kanskje det er ønsket om «å redde verden» som har gitt den snart 75 år gamle Bondevik de problemene han nå sliter med. 

Les også: Høyre-politiker Aamir J. Sheikh og Bondevik ville ha 700 000 kroner fra Bahrain – tilbød ærespris kort tid etter 

– Å skaffe penger til det nyetablerte Oslo-senteret var ikke vanskelig da han nettopp hadde gått av som statsminister. Rikfolk som Stein Erik Hagen var interessert i å sole seg i glansen av en toppolitiker, skriver han, og tilføyer: 

– Det ble tyngre og tyngre å hente private midler, og senteret ble mer og avhengig av offentlige kroner. Nå står ikke inntektene i stil med utgiftene.

Maktkamp i KrF: Vil ha ut «vaksinemotstander» og «konspirasjonsteoretiker» Truls Olufsen-Mehus (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse