(KOMBINASJON) Til venstre, den russiske Viktor Bout, den påståtte våpenhandleren. US WNBA basketball superstjerne Brittney Griner. Til høyre, Paul Whelan, en tidligere amerikansk marinesoldat anklaget for spionasje og arrestert i Russland. Foto/ AFP)
annonse

Fangeutveksling var et tema da utenriksministerne Antony Blinken og Sergej Lavrov snakket sammen for første gang siden Russland invaderte Ukraina.

Blinken sier han fredag forsøkte å overtale Lavrov til å godta et forslag som kan føre til at to amerikanere løslates fra russisk fengsel. Det er snakk om basketstjernen Brittney Griner og spionasjedømte Paul Whelan, skriver NTB.

Ifølge CNN har Biden-administrasjonen tilbudt å utlevere den fengslede russiske våpenhandleren Viktor Bout i bytte mot de to amerikanerne.

annonse
Den russiske våpenhandleren som en gang inspirerte en Hollywood-film er tilbake i overskriftene med spekulasjoner rundt en retur til Moskva i en fangeutveksling for den amerikanske WBNA-stjernen Brittney Griner og den tidligere amerikanske marinesoldaten Paul Whelan. AP Foto/Apichart Weerawong

Brittney Griner har sittet fengslet i Moskva siden 17. februar, etter at det ble funnet cannabisolje til e-sigaretter i bagasjen hennes. Whelan ble dømt til 16 års fengsel i 2020, melder NTB.

Kritiserte NRK-journalist for gebrokkent norsk – ble ilagt besøksforbud (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse