Fotomontasje: Rasmus Hansson. Foto: Mariam Butt / NTB / Lars Haltbrekken. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Europa herjes av kriser. Men SV og MDG advarer om konsekvensene det vil ha for klimakrisa å lete etter gass.

Europa står i en dyp klimakrise akkurat nå, og vi er vitner til en hetebølge og skogbranner som tar liv. Samtidig er produksjon og forbruk av fossil energi hovedårsaken til denne klimakrisa, sier energipolitisk talsperson Lars Haltbrekken i SV til Dagbladet, og legger til:

– Da kan ikke svaret være å lete enda mer etter fossil energi. Det er dypt uansvarlig, og vil bare forsterke klimakrisa og konsekvensene av den.

annonse

Les også: MDG-byråd i Bergen vil nekte fri parkering på privat eiendom: – Det hele er rett og slett helt absurd (+)

Stortingsrepresentant fra MDG Rasmus Hansson er helt enig, og mener at leting etter gass er en feil løsning.

– I et klimaperspektiv er det hundre prosent åpenbart at det er feil løsning. Hetebølgene og brannene som herjer Europa og USA er det vitenskapelige beviset på det. Det er uansvarlig å ikke fokusere på å bli kvitt fossile energikilder, for det er det som er den eneste langsiktige løsningen, ikke minst på Europas sikkerhets- og energiutfordringer, sier Hansson, og kaller det krigsprofitt:

annonse

– Det er hyklersk å hevde at mer gassleting er å hjelpe Europa, når det eneste vi gjør er å videreføre den samme gamle olje- og gasspolitikken. Høyre og Ap vil bare maksimere norsk krigsprofitt, de vil ikke ofre noe som helst i klima- og energipolitikken for å virkelig hjelpe Europa.

Bør Norge dele sin «krigsprofitt»? Geir Ugland Jacobsen mener MDG farer med «klimaløgn» (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon