Bildemontasje. USAs president Joe Biden (t.v.) og USAs tidligere president Donald Trump. Foto: Scanpix.
annonse

Amerikanere foretrekker tidligere president Trump fremfor president Biden i et hypotetisk presidentvalg i 2024 med god margin.

Tallene kommer frem i en ny meningsmåling foretatt av Fivethirtyeight.

Mens meningsmålingen fant at 55 prosent av amerikanerne planlegger å stemme på en demokratisk kandidat i presidentvalget i 2024, leder Trump over Biden i et hypotetisk presidentvalg med seks prosentpoeng – 53 prosent mot Bidens 47 prosent.

annonse

Meningsmåling viste også at Florida-guvernør Ron DeSantis (R), som ennå ikke har vist noen indikasjon på at han vil stille i 2024, også leder over Biden med seks prosentpoeng – 53 prosent mot Bidens 47 prosent.

Trumps parti

Likevel fortsetter Trump å dominere det hypotetiske republikanske primærfeltet:

annonse

Dessuten sier 82 prosent av respondentene at de til en viss grad aksepterer muligheten for at Trump kan stille til valg i 2024, mens 60 prosent opplyser at de mener at Biden ikke bør stille ved neste presidentvalg.

Meningsmålingen blir publisert i det USA går inn i en lavkonjunktur i det andre året av Bidens presidentskap, samtidig som amerikanere sliter med skyhøy inflasjon og høye drivstoffpriser.

Trump vil stille

Trump har ikke lagt skjul på sin intensjon om å stille i presidentvalget i 2024 og har holdt seg høyrøstet gjennom hele Bidens presidentperiode. Denne uken la han frem 42 politiske forslag under America First Policy Institute (AFPI)-toppmøtet i Washington, D.C., hvorav mange fokuserte på temaet «lov og orden». Andre temaer inkluderer å være tøff mot Kina, prioritering av valgintegritet, kamp mot sensur samt å sikre amerikansk produksjonsuavhengighet.

Trumps uttalelser kommer etter et intervju New York Magazine, hvor den tidligere presidenten innrømmet at han allerede hadde tatt en avgjørelse om å stille som presidentkandidat igjen i 2024.

– Jeg vil si at min store avgjørelse vil være om jeg går før eller etter mellomvalget, sa han til magasinet.

Gjentar at Biden vil stille som presidentkandidat i 2024, til tross for flere bekymringer

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse