Murmansk by, Russland. Arkivbilde. Foto: Pierre-Henry Deshayes / AFP / NTB
annonse

Hun skulle sjekke inn på et hotell i Murmansk, den norske diplomaten.

Den ikke navngitte kvinnen var likevel ikke fornøyd med renholdet. Hun påstod at russere vasker dårligere enn nordmenn gjør.

Hendelsen begynner tilsynelatende med at diplomaten mener at rommet som hun hadde bestilt, var blitt tildelt noen andre.

annonse

Diplomaten får deretter et nytt rom. Men hun mener at renholdet der ikke er bra nok, og returnerer til resepsjonen for å klage.

Les også: Bekrefter makulering ved den norske ambassaden i Moskva (+)

– Så dere vil at jeg skal flytte til et annet rom der noen har hatt seg og akkurat har dratt? … Jeg hater russere!, utbryter hun.

annonse

– Dette er motbydelig. Jeg er vant til rene rom. Jeg er fra Skandinavia, og ikke vant til en russisk kvinne som bare vasker «slik», sier hun og mimer en veldig overfladisk vask med hendene. Dette skriver NRK.

– Dette hotellet er skammelig, og dere mennesker generelt er skammelige, smeller det fra statens representant.

Les også: Moskva: Utlendinger døde i brann

– Det russiske utenriksdepartementet vurderer nå hvordan vi skal svare på denne forferdelige handlingen av hat, nasjonalisme og xenofobi. Med mindre det norske utenriksdepartementet kommer oss i forkjøpet, skriver talskvinne Maria Zakharova på Telegram.

– Uttalelsen reflekterer på ingen måte norsk politikk eller norske holdninger overfor Russland og russere. Saken blir nå fulgt opp internt i departementet, understreker kommunikasjonssjef Tuva Bogsnes i Utenriksdepartementet overfor NRK.

Hendelsen skal ha funnet sted tidligere i sommer. Det dreier seg om en diplomat som siden 2019 var tilknyttet Norges generalkonsulat i Murmansk. Nylig ble generalkonsulatet midlertidig stengt.

Putin truer, men hva er Russlands rutiner for bruk av atomvåpen? (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse