Et medlem av en kulturell gruppe med før-spansk identitet under feiringen av 697-årsjubileet for grunnleggelsen av Tenochtitlan. Mexico City, Juli, 2022. Foto av Alfredo ESTRELLA / AFP
annonse

Flere og flere amerikanere ferierer og flytter til Mexico City, og elementer av lokalbefolkningen er rasende, men hvorfor?

Svaret er at de «gentrifiserer området,» ifølge en rapport av Los Angeles Times.

Flere i den meksikanske lokalbefolkningen er «lei» av det stadig økende antallet amerikanere, mange fra California, som besøker og flytter til landet. Utviklingen har bidratt til en økning i leieprisene og et skifte fra spansk til engelsk flere steder.

annonse

Tvilsomme flygeblader

«Ny i byen? Jobber eksternt?» stod det skrevet på flygeblader funnet rundt omkring i Mexico City, «Du er en f – ing pest og lokalbefolkningen f – ing hater deg».

Artikkelen skisserer hvordan amerikanere har tatt med seg en aura av «new-wave» imperialisme, som sakte men sikkert forvandler taquerias og hjørnebutikker til kaffebarer og Pilates studioer.

annonse

– Vi er de eneste brune menneskene. Vi er de eneste som snakker spansk bortsett fra kelnerne, sier Fernando Bustos Gorozpe, en 38 år gammel forfatter og universitetsprofessor, til Los Angeles Times.

De dødes dag -parade på Zocalo Square i Mexico City i 2021. Foto av CLAUDIO CRUZ / AFP

TikTok-video

Bustos la senere ut en video på TikTok hvor han sier at tilstrømningen av amerikanere «stinker av moderne kolonialisme».

– Mexico er klassedelt og rasistisk. Folk med hvit hud får preferanse. Nå, hvis en lokalbefolkning ønsker å gå på restaurant eller klubb, trenger de ikke bare å konkurrere med rike, hvite meksikanere, men også med utlendinger, sa han.

Nesten 2000 individer sa seg enig i Bustos uttalelser.

annonse

Føler seg ikke skyldig som en svart kvinne

Lauren Rodwell, som flyttet til Mexico City fra San Francisco, sier hun er følsom overfor gentrifiseringsproblemet, men også at hun ikke føler seg skyldig som en svart kvinne.

– Jeg føler på en måte at jeg som en farget person fra USA er så økonomisk vanskeligstilt at hvis jeg kan gå hvor som helst og oppleve noen fordeler, så gjør jeg det, sa hun.

– Å være svart i Amerika er utmattende og det er hyggelig å ta en pause fra det, la hun til.

Rasismeforsker langer ut mot Sløseriombudsmannen

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse