For ikke så lenge siden ble også en 55 år gammel lege fra Kasakhstan tiltalt for en rekke feiloperasjoner ved det samme sykehuset i Flekkefjord. NTB arkivfoto: Irmelin Giverholt / NTB / NTB
annonse

En overlege ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord er siktet for brudd på helsepersonelloven.

En overlege i ortopedi ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord er siktet for en feilbehandling i august 2020, etter at politiet mottok en anmeldelse fra en pasient, ifølge NRK.

Pasienten kom inn med knust hæl, noe ortopeden skal ha oversett på røntgenbildet,  røntgenlege skal ikke ha blitt tilkalt, og det ble ikke tatt CT. Da pasienten, etter å ha fått kraftige smerter samme kveld, kom tilbake på akuttmottaket, var det for sent. Foten kunne ikke reddes.

annonse

«Et klart brudd på det som forventes/bør kreves»
Norsk pasientskadeerstatning (NPE) konkluderer med at forholdet utvilsomt er et «klart brudd på det som forventes/bør kreves på et norsk sykehus, uansett størrelse».

Hverken ortopeden eller Sørlandet sykehus i Flekkefjord vil kommentere saken som omhandler en legen som ikke er norsk statsborger, men som ble ansatt i 2018. Statsforvalteren i Agder konkluderer derimot med lovbrudd og at det har vært en systemsvikt ved sykehuset.

Ikke første gang det er systemsvikt i Flekkefjord
For ikke så lenge siden ble også en 55 år gammel lege fra Kasakhstan tiltalt for en rekke feiloperasjoner ved det samme sykehuset. Mannen jobbet som overlege i ortopedi i Flekkefjord, men var ikke utdannet ortoped. Da dette ble oppdaget ble mannen fra Kasakhstan både fratatt autorisasjonen som lege i Norge og etterlyst internasjonalt av Kripos via Interpol.

annonse

Rettssaken skulle ha startet i mai, men er utsatt fordi tiltalte ikke var blitt lovlig stevnet, ifølge Lyngdals Avis.

Også sykehuset ble anmeldt i den siste saken, men den ble henlagt fordi sykehuset vedtok en bot på 1 million kroner for systemsvikt i forbindelse med feilbehandlinger. Pasienten har imidlertid påklaget henleggelsen av saken.

Skulle forske på slekta – gjorde uventet oppdagelse (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse