Krimteknikere på stedet etter knivdrapet på Otta i Gudbrandsdalen mandag. Foto: Rusten, Ole Berg / NTB
annonse

Politiet vil forsøke å avhøre siktede for dobbeltdrapet på Otta i dag. Fortsatt har ikke noe motiv pekt seg ut i etterforskningen, melder NTB.

– Vi vil forsøke å få gjennomført avhør i dag, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NTB.

Hun sier at det er sentralt for politiet å finne et motiv i saken.

annonse

– Det har ikke noe pekt seg ut noe særskilt motiv i saken per nå, sier hun.

Et ektepar i 80-årene hadde ifølge politiet ingen familiær relasjon med siktede, men bodde i samme nabolag.

De drepte er et ektepar født henholdsvis i 1934 og 1939, skriver politiet i en pressemelding tirsdag. Siktede er født i 1977, melder NTB.

annonse

– Så langt politiet er kjent med er det ingen familiær relasjon mellom de drepte og siktede. Politiet er ikke kjent med at det er noen relasjon mellom de drepte og siktede ut over at de bor i samme nabolag. Dette er imidlertid noe politiet vil søke å avklare gjennom etterforskningen, skriver politiet.

Det var mandag kveld i 18.10-tiden politiet mottok melding om knivstikking på Otta i Sel kommune. Et eldre ektepar ble funnet drept. Foto: Ole Berg Rusten / NTB

Politiet sier det ikke er klart om det er en relasjon mellom siktede og ofrene

– Det er for tidlig i etterforskningen til å si noe sikkert om det, vi jobber med å avklare forholdene rundt hendelsen og ber om forståelse for at vi må komme tilbake til den type spørsmål, sier Dalsveen til NTB.

– Når det gjelder motiv så er det selvsagt noe vi jobber med, men det er ikke noe klart motiv i denne saken som vi jobber ut fra nå, sier Dalsveen.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med kjønn og alder på verken de to som er drept, eller på mannen som er pågrepet.

annonse

– Vi har ikke gått ut med hvem som er involvert i denne saken per nå. Vi kan si at vi er ukjent med eventuelle relasjoner slik saken ligger an nå, sier politiadvokat Julie Dalsveen til NRK.

Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling

– Vi vil be om fire uker varetektsfengsel for siktede, hvor av to uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til NRK.

Politiet ønsker å få gjennomført avhør med mannen som er siktet for dobbeltdrap på Otta. Mannen fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Politiet vil foreløpig ikke gi mange opplysninger om drapssaken. Verken kjønn og alder på de drepte, eller om de hadde en relasjon til mannen som er pågrepet, ønsker politiet å svare på nå, melder NTB.

– Siktede ivaretas av helsevesenet. Vi må få avklart når det er aktuelt å iverksette et avhør. Vi ønsker selvsagt å få til det så snart det lar seg gjøre, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Det vil holdes fengslingsmøte i Østre Innlandet tingrett klokka 13 for mannen som er siktet for drapene på Otta mandag kveld.

Krimteknikere jobber på åstedet etter at to mennesker ble drept på Otta mandag. Foto: Ole Berg Rusten / NTB

Pågripelsen skjedde «i umiddelbar nærhet» til åstedet

– Det var gjerningsmannen selv som kontaktet politiet og varslet om hendelsen. Han ble pågrepet kort tid etterpå, sier innsatsleder Ingrid Tøndel på Otta mandag kveld.

annonse

To personer ble mandag kveld funnet drept i et leilighetskompleks nær Otta sentrum etter at gjerningsmannen meldte seg.

Politiet opplyste innledningsvis at det var snakk om en knivhendelse, men ville senere mandag kveld ikke utdype hvordan drapene skjedde. Tøndel ønsker heller ikke å kommentere om det er sikret noe drapsvåpen, skriver NTB.

Ifølge VG var det flere vitner i tilstøtende leiligheter, og det har vært andre i umiddelbar nærhet.

Politiet har et relativt klart bilde av situasjonen, ifølge operasjonsleder Kristian Bjaanes i Innlandet politidistrikt.

Kripos bistår etterforskningen

– Vi ønsker ikke nå å gi ytterligere opplysninger, verken om de avdøde eller gjerningsmannen, sier Tøndel.

Hun bekrefter at etterforskerne blant annet er i gang med vitneavhør.

NTB fikk opplyst i 22-tiden på mandag at mannen fortsatt ikke var brakt i arresten, fordi det pågikk åstedsarbeid og i bevissikring på åstedet.

– Har det ikke bra nå

Forsvareren til mannen som er siktet for å ha drept to personer på Otta, sier at han foreløpig ikke har fått diskutert skyldspørsmål med sin klient, melder NTB.

Forsvarer Anders Bjørnsen sier til NTB at han tirsdag håper å få avklart om klienten hans vil samtykke til varetekt eller ikke.

– Jeg møtte klienten i går kveld, det var en kar som ikke hadde det så veldig bra. Vi har ikke diskutert skyldspørsmålet eller noe sånt, sier Bjørnsen.

Ifølge Dagbladet er advokat Anders Bjørnsen oppnevnt som forsvarer for den siktede.

– Klienten min har det ikke bra nå, sier forsvareren.

En er person er pågrepet etter at to personer ble knivstukket i et boligkompleks på Otta i Innlandet i kveld. Foto: Bjørn Brandt / GD / NTB
Krisestab i Sel kommune 

Sel kommune har satt krisestab. Otta bykirke vil holdes åpen tirsdag for dem som ønsker å komme inn der og tenne lys, opplyser kirkeverge Steinar Grønn til VG.

Fungerende ordfører Pål Ellingsbø (Sp) i Sel kommune sier til NTB at kveldens hendelse er tragisk.

– Denne type hendelser er ikke en ønskesituasjon for et lite lokalsamfunn som det Sel er. Det er tragisk. Samtidig må vi avvente politiets etterforskning og gi dem den tiden de trenger til å etterforske saken, sier han og legger til:

– Det er sjelden vårt lokalsamfunn er så tett på en slik hendelse.

Dette har fugler og mennesker til felles (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse