LØY OM SANDY HOOK: Alex Jones har hevdet at skolemassakren i Sandy Hook aldri skjedde, at det hele bare var et skuespill, og at foreldrene til de drepte barna var skuespillere. Foto: Briana Sanchez / Austin American-Statesman via AP / NTB
annonse

Psykiatere hevder at foreldrene til et av barna som ble drept i skolemassakren i Sandy Hook, lider av posttraumatisk stressyndrom (PTSD), fordi Alex Jones trakassert dem i nærmere ti år.

Neil Heslin og Scarlett Lewis, foreldrene til seks år gamle Jesse Lewis, har saksøkt Alex Jones og hans medieselskap på grunn av trakasseringen de og andre foreldre er blitt utsatt for i de snart ti årene som har gått siden barna deres ble drept i skolemassakren på Sandy Hook 14. desember 2012.

Jones og hans nettside InfoWars har i nær ti år hevdet at skolemassakren i 2012, der 20 førsteklassinger og seks lærere ble drept, var en bløff utført av skuespillere.

annonse

– Den fremste årsaken til deres smerte er det som Jones driver med, sa psykiateren Roy Lubit under rettssaken mot Jones i Austin i Texas.

PTSD-en de lider under, skyldes ifølge psykiateren, ikke en bestemt hendelse, men er et konstant trauma, likt det soldater lider under i krig eller barn som er offer for overgrep lider under.

Ble trakassert av Jones i nær ti år
Heslin og Lewis må bære, ikke bare sorgen over det grusomme drapet på sønnen, men også alle angrepene gjennom mange år på dem, og på sønnens ettermæle, fra  amerikanere som tror på Jones’ konspirasjonsteori.

annonse

Lubit viste til at det er avfyrt skudd mot huset til Heslin og at han er blitt overfalt på åpen gate. Lewis forteller at hun har installert sofistikert overvåkingsutstyr og sover med en pistol, en kniv og pepperspray ved senga. Foreldrene som har saksøkt Jones hadde med livvakter under rettssaken.

– Hvis Alex Jones sprer løgner om at Neil er en skuespiller, betyr det at Jesse aldri eksisterte. Det er sprøtt. Han tar fra dem det de vet om sønnen, det de ønsker å holde fast ved, sa Michael Crouch, som har hatt de to til behandling.

Under gårsdagens rettsmøte ble det også spilt av et avhør av en reporter i Infowars, der han sa at det ikke var noe faktasjekk, kildekontroll, sjekk av info gjennom andre kilder eller opplæring i presseetikk i InfoWars.

Hevdet massakren i Sandy Hook aldri fant sted*Jones har hevdet at massakren i Sandy Hook aldri fant sted, men at det hele var et skuespill produsert av folk som vil ha strengere våpenlovgivning i USA. Jones Sandy-Hook-løgner har fått mange av InfoWars’ lesere til å ringe og plage foreldrene til de drepte barna, som de tror er skuespillere som driver med falskspill.

Foreldrene som saksøker ham, sier imidlertid at hans utsagn er så ondsinnede og åpenbart falske at de ligger langt utenfor ytringsfriheten som er garantert i det første grunnlovstillegget.

annonse

Alex Jones derimot hevder at rettssaken er et angrep på hans ytringsfrihet.

Vinner foreldrene som har saksøkt Alex Jones for løgnene han har spredt via InfoWars, kan Jones bli dømt til å betale opp til 150 millioner dollar i erstatning.

Rettssaken, som finner sted i Texas fordi Jones bor der og selskapet hans har kontorene sine der, pågår fortsatt og kan for eksempel følges på Law&Crime Network.

Skulle forske på slekta – gjorde uventet oppdagelse (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse