ANGRENDE SYNDER: Den amerikanske konspirasjonsteoretikeren Alex Jones sier at han angrer på påstandene om at Sandy Hook-skolemassakren i 2012 var en bløff iscenesatt av skuespillere. 20 førsteklassinger og seks lærere ble drept i massakren. Foto: AP / NTB
annonse

Den amerikanske konspirasjonsteoretikeren Alex Jones innrømmet i retten i dag at det var uansvarlig av ham og InfoWars å påstå at Sandy Hook-skolemassakren i 2012 var iscenesatt av skuespillere.

Foreldrene til en seks år gammel gutt som ble drept i massakren, har saksøkt Jones og selskapet hans InfoWars, for løgnene som ble spredt av Jones og på InfoWars etter massakren som kostet 20 førsteklassinger og seks lærere livet.

BLE DREPT: Seks år gamle Jesse Lewis ble drept i Sandy Hook-skolemassakren i 2012, sammen med 19 andre førsteklassinger og seks lærere. Foto: AP / NTB

Foreldrene fortalte i retten hvordan de i årevis har blitt trakassert og truet av fanatiske tilhengere av Jones og hans konspirasjonsteorier, og at de har opplevd både overfall og at det er blitt skutt mot huset og bilen deres.

annonse
Uansvarlige påstander om falsk flagg operasjon

I dag var det Jones’ tur i retten. Her innrømmet han at det var uansvarlig av ham å påstå at skolemassakren var en bløff, en såkalt falsk flagg operasjon, iscenesatt av skuespillere. Jones sa i retten at han nå er overbevist om at Sandy-Hook-skolemassakren virkelig fant sted.

Her kan du høre Alex Jones forklaring i retten i dag.

– Særlig etter at jeg har møtt foreldrene. Det var 100 prosent ekte, sa Jones i retten.

annonse

Foreldrene fastholder erstatningskravet

For foreldrene til Jesse, som var seks år gammel da han ble drept i skolemassakren, Neil Heslin og Scarlett Lewis, er ikke innrømmelsen tilstrekkelig.

– Det var Alex som startet denne kampen, og jeg skal avslutte den, sa Heslin i retten i dag.

SAKSØKTE INFOWARS-GRUNNLEGGEREN: Scarlett Lewis og Neil Heslin (i midten), har saksøkt konspirasjonsteoretikeren Alex Jones for påstandene han kom med om at Sandy Hook-massakren, der de mistet sønnen Jesse, var en bløff og iscenesatt av skuespillere. Foto: AP / NTB

Foreldrene fastholder dermed sitt krav om nærmere 1,5 milliarder kroner i erstatning og oppreising, for lidelsene Jones og hans tilhengere har påført dem i tillegg til tapet av sønnen, som følge av løgnene han har spredt om Sandy-Hook-massakren de siste ti årene.

– Trakassering fra Alex Jones ga drepte barns foreldre PTSD

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse