Kjendisprest og islamkritiker Einar Gelius. Foto: Berit Roald / NTB
Einar Gelius. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Etter Oslo-skytingen ville statsminister Jonas Gahr Støre at norske muslimer snakker ut mot ekstremisme og ta et oppgjør med det. Men uttalelsen fikk reaksjoner.

– Norske muslimers svar til statsministerens oppfordring er både nedslående og forunderlig. Islamsk Råd i Norge (som for øvrig ble opprettet med støtte fra Den norske kirke), den muslimske tankesmien Wasila og organisasjonen for skeive muslimer (Salam) har alle kritisert statsministeren, skriver prest Einar Gelius i Nettavisen, og legger til:

– I stedet for å rette søkelyset mot seg selv, vil norske muslimer rette fokuset på islamofobi og det antimuslimske hatet som lå bak terroren i 2011.

annonse

Les også: Minorg-leder Qasim Ali: – Støre, her bommet du grovt

Gelius mener det er synd at norske muslimer velger en slik debatteknikk når viktige spørsmål settes på dagsorden. De unngår kritiske spørsmål rettet mot seg selv ved å peke mot andre. Han sammenlikner oppgjøret med det vi har gjort med høyreekstreme.

Les også: Islamsk Råd til Støre: Hvorfor retter du pekefingeren mot muslimer?

annonse

– Men hva med tankegodset bak terroren som utføres i Allahs navn av ekstremister som tilhører islam? Må vi ikke som samfunn ta det samme oppgjøret med tankegodset bak denne type terrorhandlinger?, spør han, og fortsetter:

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det innebærer at vi som samfunn må begynne å snakke ærlig om islam. Å snakke ærlig om islam er verken islamofobisk eller uttrykk for muslimhat, men det er derimot å ta islam på dypeste alvor, sier Gelius, og kommer med en oppfordring:

– La oss snakke ærlig om islam – også disse sidene ved islam som er direkte oppfordringer til terror.

Imam til Resett: – Muslimer må spørre seg selv om hvorfor islamhatere skjender Koranen (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon