- Resett - https://resett.no -

Einar Gelius mener muslimer unngår kritiske spørsmål ved å peke mot andre

Kjendisprest og islamkritiker Einar Gelius. Foto: Berit Roald / NTB

Etter Oslo-skytingen ville statsminister Jonas Gahr Støre at norske muslimer snakker ut mot ekstremisme og ta et oppgjør med det. Men uttalelsen fikk reaksjoner.

– Norske muslimers svar til statsministerens oppfordring er både nedslående og forunderlig. Islamsk Råd i Norge (som for øvrig ble opprettet med støtte fra Den norske kirke), den muslimske tankesmien Wasila og organisasjonen for skeive muslimer (Salam) har alle kritisert statsministeren, skriver prest Einar Gelius i Nettavisen [1], og legger til:

– I stedet for å rette søkelyset mot seg selv, vil norske muslimer rette fokuset på islamofobi og det antimuslimske hatet som lå bak terroren i 2011.

annonse

Les også: Minorg-leder Qasim Ali: – Støre, her bommet du grovt [2]

Gelius mener det er synd at norske muslimer velger en slik debatteknikk når viktige spørsmål settes på dagsorden. De unngår kritiske spørsmål rettet mot seg selv ved å peke mot andre. Han sammenlikner oppgjøret med det vi har gjort med høyreekstreme.

Les også: Islamsk Råd til Støre: Hvorfor retter du pekefingeren mot muslimer? [3]

annonse

– Men hva med tankegodset bak terroren som utføres i Allahs navn av ekstremister som tilhører islam? Må vi ikke som samfunn ta det samme oppgjøret med tankegodset bak denne type terrorhandlinger?, spør han, og fortsetter:

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det innebærer at vi som samfunn må begynne å snakke ærlig om islam. Å snakke ærlig om islam er verken islamofobisk eller uttrykk for muslimhat, men det er derimot å ta islam på dypeste alvor, sier Gelius, og kommer med en oppfordring:

– La oss snakke ærlig om islam – også disse sidene ved islam som er direkte oppfordringer til terror.

Imam til Resett: – Muslimer må spørre seg selv om hvorfor islamhatere skjender Koranen (+) [4]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474