Energi- og miljøpolitisk talsperson Nikolai Astrup (H) lanserte i mars “Energi for fremtiden - Høyres plan for å sette norsk energi i arbeid”. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse

Høyre vil verken avgrense eksporten av strøm eller innføre en makspris, sier partiets energipolitiker Nikolai Astrup ifølge NTB.

Flere partier og fagbevegelsen har tatt til orde for en makspris på strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er skeptisk, men at regjeringen utreder to varianter av makspris.

Les også: Nikolai Astrup vil ha 24 timer lang debatt om bærekraft i Stortinget: Virkelighetsfjernt, mener Frp

annonse

Høyres energipolitiker Astrup ønsker heller ikke makspris på strøm, eller en eventuell reduksjon av strøm eksporten.

– En makspris på strøm vil i verste fall kunne føre til en enda verre situasjon med rasjonering av strøm. Det kan føre til at vi ikke har lys i husene, sier Astrup til Klassekampen.

Flere har tatt til orde for en makspris på strøm. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er skeptisk. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Regjeringspartiene straffes av velgerne viser ny måling 
13 prosent av velgerne som vet hvilket parti de ville ha stemt på, sier i en måling Norstat har laget for Naf at de vil bytte parti på grunn av drivstoffprisene, skriver Motor.no.

annonse

Det er særlig regjeringspartiene som straffes av velgerne. På spørsmål om hvilket parti du ville ha stemt på hvis det var valg i morgen, svarer bare 3,1 prosent Senterpartiet og 14,3 prosent Arbeiderpartiet, melder NTB.

Høyre får støtte fra flest med 21,4 prosent, mens hele 18,3 prosent sier de er usikre.

Frp om strømkrisen: – Vage ord og vage løfter, LO-forbund gir 9 ukers frist

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse