Her kommer vinter'n. Her kommer den kalde fine tida. Her kommer vinter'n. Endelig fred å få. Joachim Nielsen, 1991.  Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse

Varmebølgen ser ut til å være over for i år og i helgen kan det komme snø i fjellet.

Til tross for at tiden med de varmeste temperaturene i Norge kan være over for i år, kan mange, iallfall de som befinner seg i Sør-Norge og på Østlandet, glede seg over at de trolig blir helgens varmevinnere.

– Fremover blir det ikke noe supervarme, som vi har hatt tidligere i sommer. De høyeste temperaturene er nok over, og det er er mulighet for snø i høyden ved fjellene i Sør-Norge til helge. Det blir også muligheter for nattefrost i fjellet og høyden, sier vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt til NTB.

annonse

Muligheter for sol og over 20 grader i Sør- og Østlandet
Vel, vel, det meteorologer ser på som muligheter, kan kanskje oppleves mer som en fare, for solglade nordmenn. Men, det er også muligheter for sol og over 20 grader her til lands i helgen. Om du befinner deg på rett sted til rett tid.

Det blir fortsatt brukbare temperaturer på Sørlandet og Østlandet fremover, men supervarmen er over for i år. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det blir Sør- og Østlandet som får det beste været i helgen med temperaturer opp mot 20 grader på dagtid og størst sjanse for sol, sier Marit Berger ved Meteorologisk institutt til NTB.

Grått, kaldt og fare for regn på Vestlandet
For Vestlandet, Møre og Romsdal og Trøndelag sin del ser helgeværet gråere og kaldere ut, og det blir større fare for regn der enn i sør.

annonse

– Videre nordover blir det vått og grått mot helgen. Både i Nordland og i Troms og Finnmark, forteller Berger, som også varsler at det ser ut til å bli i underkant av ti grader lørdag, både i Vestlandet, Trøndelag og videre nordover.

Professor avviser kongeleg oppseiing av Støre – her er den juridiske og historiske grunnen (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse