Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse

Eksportrestriksjoner, krav til magasinfylling og strømstøtte til utsatte bedrifter, er blant forslagene til kraftkrise-tiltak regjeringens trolig vil legge frem for Stortinget neste uke.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) forteller til Dagbladet at det rent konkret dreier seg om disse fire tiltakene:

Terje Aasland bekrefter at regjeringen vurderer å legge frem forslag på fire tiltak for å dempe strømkrisen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Forlengelse av strømstøtten til boliger.
  • Strømstøtte til utsatte bedrifter.
  • Tiltak som sikrer tilstrekkelig fyllingsgrad i magasinene.
  • Ordning der strømeksporten reduseres automatisk hvis magasinfyllingen går under et gitt nivå.

Aasland sier ikke når forslagene blir lagt frem, men TV 2 og VG skriver at regjeringen håper det kan skje neste uke.

annonse
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er under økende press for å ta ytterligere grep for å dempe prispresset på strøm. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Deadline mandag
Regjeringen er under et stadig voksende press med tanke på å gjøre noe med strømprisene. SV, Rødt og Fremskrittspartiet støtter for eksempel alle en hasteinnkallelse av Stortinget, noe presidentskapet skal avgjøre allerede mandag.

I går var statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i møte med sine ordførere i Sørvest-Norge der strømkrisen var tema. Men også i LO og internt i Sp er det misnøye med regjeringens og partiveteran Per Olaf Lundteigen ba i går om grep fra regjeringen innen mandag.

Gudekonger kan ha hersket over Irland (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse