Politi med hund jobber ved åstedet på Otta der to personer ble drept mandag kveld. Foto: Ole Berg Rusten / NTB
annonse

Politiet avhørte onsdag mannen som er siktet for dobbeltdrapet på Otta.

Innlandet politidistrikt opplyser gjennom en pressemelding at politiet har gjennomført avhør av den dobbeltdrapsiktede. Politiet går ikke inn på hva siktede skal ha forklarte i avhøret, men opplyser at han nektet å ta stilling til hvorvidt han erkjenner straffskyld eller ei.

Politiet forteller også at det drepte ekteparet er blitt obdusert, at de avventer en rettsmedisinsk rapport, og at påtalemyndigheten arbeider med å oppnevne sakkyndige for å få foretatt en rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

annonse

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med mannen som er siktet for å ha drept et eldre ektepar i Otta ved tre anledninger tidligere, skriver NTB.

– Det har vært stilt spørsmål ved om politiet har kjennskap til siktede fra tidligere. Politiet har forståelse for dette. Innlandet politidistrikt kan ikke se å ha hatt kontakt med siktede ut over ved ett tilfelle i 2005 og to tilfeller i 2006. Siktede er ikke registrert med andre straffesaker enn drapssaken han nå er siktet i, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

I samme pressemelding opplyser de at det var ekteparet Herma Gjetsund (født i 1939) og Odd Gjetsund (født i 1934) som de som ble drept mandag kveld.

annonse

De to ble obdusert onsdag. Politiet har mottatt de foreløpige rapportene fra rettsmedisinerne.

– Vi går ikke inn på innholdet i disse, skriver politiet.

Siktede ble avhørt onsdag. Politiet sier de vil vurdere fortløpende når det skal foretas ytterligere avhør.

– Det antas at det vil bli behov for flere avhør av siktede i tiden framover, skriver politiet.

De opplyser videre at påtalemyndigheten fortsatt arbeider med å oppnevne sakkyndige for å foreta rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

annonse

Det var mandag kveld at politiet mottok melding om knivstikking på Otta i Sel kommune. Den siktede ringte selv inn og varslet om hendelsen, noe et vitne også gjorde. Mannen ble så pågrepet like ved åstedet der ekteparet i 80-årene ble funnet drept, skriver NTB.

Ekteparet skal ikke ha hatt noen familiær relasjon med siktede, men de bodde i samme nabolag.

– Det er mange etterforskningsskritt som utføres parallelt nå og det er mange som arbeider med saken. Det skal skrives rapporter fra åstedsundersøkelser og vitneavhør pågår. Vi ber om forståelse for at vi av hensyn til etterforskningen ikke kan gå inn på detaljer fra saken, melder politiet.

Eldre ektepar ble drept på Otta: Forsøk på avhør i dag, motiv fortsatt ukjent

Israelsk jihadisme-ekspert: – Trusselen fra islamisme og jihadisme i Frankrike er svært prekær (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse