Før var Skotselv, Hokksund og Knivedalen steder som Oslo-folk dro på bilsafari til. Nå kommer stadig flere fra hovedstaden på boligvisning i Eiker og Modum. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse

26. juni fikk mange boliglånskunder seg en overraskelse.

Da slo sentralbanksjef Ida Wolden Bache til med en renteøkning på et halvt prosentpoeng – opp fra 0,75 til 1,25 prosent. Samtidig varslet Norges Bank at rentebanen vil fortsette å stige. Målet er 3 prosent neste sommer.

Hittil i år har boligprisene steget med 8,8 prosent. Er økt rente nok til å stagge veksten? Nei, mener Eiendom Norge, og viser til at færre boliger er til salgs, samtidig som boligutbyggingen går ned. Dessuten er arbeidsledigheten lav.

annonse

I snitt koster en bolig i Norge nå 4,5 millioner. Tidligere har mange med normalbudsjett søkt lykken i bynære Drammen, Lier, Kolbotn og Lillestrøm. Må boligkjøpere heretter dra enda lengre fra Oslo for å få råd til drømmehjemmet?

Resett har snakket med eiendomsmeglere fra Øvre Romerike og Indre Østfold. De er ikke samstemt om hvor mye økt rente påvirker budgivningen, men alle kan de fortelle at stadig flere fra Oslo dukker opp på visning.

Dessuten har vi innhentet data fra Statistisk Sentralbyrå. Tallene bekrefter at Oslo-folk flytter lengre ut på bygda enn de gjorde for ti og tjue år siden. Det er likevel store forskjeller mellom øst, vest og nord i Viken storfylke.

annonse

– Her får du betydelig mer for pengene, sier eiendomsmegler i Jessheim.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Lav interesse for leiligheter med kontor (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse