Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet. Arkivbilde. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse

Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet, der han utredes for feber. Tilstanden hans er stabil, melder NTB.

Det opplyser Kongehuset i en pressemelding torsdag.

I forrige uke deltok kong Harald i VM i seiling. Hans mannskap i «Sira» klatret til 10.-plass da VM for 8-metere ble avsluttet lørdag, skriver NTB.

annonse
Kong Harald deltok i forrige uke på VM i seiling for 8-metere i Genève i Sveits. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sist gang den 85 år gamle Kongen ble operert var i 2021, da for en skadd sene over høyre kne. Denne operasjonen var vellykket, og Kongen ble i etterkant erklært å være i fin form, ifølge Kongehuset.

Tidlig i 2020 ble Kongen også innlagt på Rikshospitalet. Årsaken den gangen var svimmelhet, og han ble skrevet ut og friskmeldt etter noen uker. Senere samme år, i oktober, ble Kongen innlagt på sykehus igjen. Da fikk han operert inn en ny biologisk hjerteklaff, og var sykmeldt ut måneden. Operasjonen var vellykket, melder NTB.

Det var i 2005 at kongen fikk satt inn en kunstig hjerteklaff for første gang. Slike hjerteklaffer har en levetid på mellom 10 og 15 år, og der er derfor ikke noe uvanlig i at en slik må byttes etter noe tid.

annonse

I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. Den 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon, skriver NTB.

Det er på Rikshospitalet at Konge har sin egen lege Bjørn Bendz.

Neste punkt på kong Haralds offisielle kalender er statsråd på slottet den 12. august.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse