- Resett - https://resett.no -

Kraftkrisen: SV ønsker egne forhandlinger før krisemøtet

SV i rollen som regjeringens budsjettpartner ber nå om egne forhandlinger før regjeringen involverer resten av Stortinget i arbeidet med tiltak mot kraftkrisen. 

– Budsjettavtalen forplikter både SV og regjeringspartiene til å forhandle om alt som har budsjettmessige konsekvenser, så det er naturlig at det er vi tre partiene som setter oss ned sammen, sier finanspolitisk talsperson i SV, Kari Elisabeth Kaski til NRK [1].

SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, ber statsminister Jonas Gahr Støre komme til henne først for å forhandle om nye tiltak mot kraftkrisen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

SV mener det haster med nye strømtiltak og at Stortinget må komme med vedtak innen utgangen av august. Hvis de tre partiene blir enig, vil de ha flertall i Stortinget til å vedta nye strømtiltak, skriver NTB.

annonse

– Vi har god kontakt med SV og det er de vi henvender oss til nå. Vi er enige om å gjennomgå strømstøtteordningen som er til husholdningene i dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Strømløfter fra Vedum: – Tilbakevirkende kraft mulig, sier Støre [2]

Strømkrisen: LO-leder advarer mot forhastede løsninger [3]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474