Drapet på 17 år gamle Lisa Holm fikk stor oppmerksomhet i Sverige i 2015. Onsdag ble drapsmannen selv drept av en medfange i et fengsel i Litauen. Foto: Thomas Johansson / NTB
annonse

Mannen som ble dømt til livsvarig fengsel for drapet på den svenske 17-åringen Lisa Holm i 2015, Nerijus Bilevicius, er drept av en medfange i Litauen, melder NTB.

Ifølge den litauiske avisen Diena ble Bilevicius angrepet med kniv av en medfange i fengselet i Marijampole onsdag. Han døde av skadene på vei til sykehus.

Bilevicius ble i 2016 funnet skyldig i å ha drept Holm og dømt til livsvarig fengsel. Han ba senere om å få sone straffen i hjemlandet Litauen og ble overført i 2018.

annonse
Skövde, Sverige 20150616. Den pågrepne 31-åringen vil bli tatt fra Skaraborg tingrett etter varetektsfengslingen tirsdag. Mannen er mistenkt for å ha vært involvert i drapet på Lisa Holm. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Forsvinningen fikk stor oppmerksomhet i Sverige
Lisa Holm forsvant på kvelden 7. juni 2015, etter at hun hadde stengt kafeen i Kinnekulle utenfor Lidköping der hun jobbet.

Fem dager senere ble hun funnet delvis avkledd og drept i et klesskap i en brakke bare noen kilometer fra kafeen, skriver NTB.

Bilevicius nektet for å ha noe med drapet å gjøre, men ble dømt etter DNA-funn på jentas klær.

Fra langt til lengre enn langt: Nå flokker boligkjøperne til Hokksund, Askim og Jessheim (+)

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse