Redningsmannskaper jobber ved kullgruven der 10 gruvearbeidere ble fanget i går etter et sammenbrudd, i Agujita-området, Sabinas kommune, Coahuila-staten, Mexico, 4. - Redningsmannskaper kjørte onsdag for å frigjøre rundt 10 arbeidere som antas å være fanget i en kullgruve nord i Mexico, mens tre andre ble funnet i live, opplyser myndighetene. (Foto av Marcos Gonzalez / AFP)
annonse

Ti gruvearbeidere er innesperret etter at en kullgruve i det nordlige Mexico kollapset onsdag. Hundrevis deltar i redningsaksjonen, ifølge lokale myndigheter.

– Gruvearbeiderne er fanget mellom to 60 meter dype gruvesjakter som er oversvømt. Redningsmannskaper jobber med å pumpe ut vannet, sa forsvarsminister Agustín Rádiala torsdag.

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador opplyser at det pågår en stor redningsaksjon for å få ut gruvearbeidere er innesperret etter en ulykke i Nord-Mexico. Foto: Moises Castillo / AP / NTB

Fem arbeider greide å komme seg ut og varslet om ulykken
Kollapsen skjedde etter at gruvearbeiderne brøt et nærliggende område fylt med vann. Siden har det ikke vært kontakt mellom dem og omverden, ifølge myndighetene.

annonse

Et fly fra sivilforsvaret med spesialtrente dykkere er ventet å ankomme torsdag. De skal ta seg inn i gruva når forholdene tillater det, skriver NTB.

Ulykken skjedde i Sabinas i delstaten Coahuila i Nord-Mexico, og pårørende til de innesperrede har samlet seg ved gruva.

Les også: 14 døde i helikopterstyrt da narkobaron ble pågrepet i Mexico

annonse

Gruva ble åpnet for virksomhet tidligere i år, og de lokale myndighetene sier de ikke har mottatt noen klager på sikkerheten.

I juni og juli i fjor krevde to ulykker i Coahuila ni gruvearbeideres liv. Den verste gruveulykken i Mexico var i 2006. Da mistet 65 arbeidere livet i en eksplosjon, som også skjedde i Coahuila. Åtte arbeidere ble den gang reddet ut med store brannskader, melder NTB.

Mexico City: Innbyggere rasende etter økt tilstrømning av amerikanere: – Du er en f***ing pest

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse