LO-leder Peggy Hessen Følsvik i samtale med klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) under åpningen av LOs 35. ordinære kongress, 30. mai 2022. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse

LO-leder Peggy Hessen Følsvik advarer mot å komme med løsninger på strømkrisen som er forhastede og ikke kan stå seg over tid, melder NTB.

– Vi må lære av de feilene vi gjorde da pandemien traff oss. Da hadde vi ikke tid på oss til å tenke oss om. Nå har vi tross alt tid til å jobbe oss grundig gjennom det og finne løsninger som treffer riktig, sier LO-lederen til Fri Fagbevegelse.

Hun sier at støtteordningene til bedriftene i begynnelsen av pandemien lærte oss at deler av støtten ikke traff riktig.

annonse
LO-leder Peggy Hessen Følsvik advarer mot lite gjennomtenkte støtteordninger for strøm. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Det haster, men ikke så mye at man kan hive fornuften over båten. Vi må finne de riktige løsningene, som kan stå seg over tid. Det er en forskjell på pandemien og dagens situasjon: Koronapandemien trodde vi skulle være kortvarige. Dette er en situasjon som vi må være forberedt på at kommer til å vare i lang tid, sier hun.

Les også: Professor advarer mot økte priser som følge av strømhjelp til bedriftene

LO-lederen opplever nå at regjeringen har kalt inn partene nettopp for å knekke løsningskoden.

annonse

– Vi vet det alltid vil være en risiko for at noen vil utnytte denne type støtteordninger. Det vi ikke trenger er en ordning som for eksempel gir useriøse bedrifter muligheten til å stikke et sugerør ned i fellesskapets kasse, sier Hessen Følsvik.

Mandag skal Stortingets presidentskap møtes for å ta stilling til en ekstraordinær innkalling av Stortinget, for å vedta nye tiltak mot strømprisene og kraftsituasjonen.

Strømløfter fra Vedum: – Tilbakevirkende kraft mulig, sier Støre

Stadig flere krever Støres avgang, men kan kong Harald sparke regjeringen? Dette sier eksperten (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse