En demonstrant rir på toppen av en bil under en protest mot dødsfallene til George Floyd og Breonna Taylor, fredag 29. (AP Foto/ Darron Cummings)
annonse

Fire amerikanske politibetjenter er tiltalt for å ha krenket borgerrettighetene til afroamerikaneren Breonna Taylor, som ble drept i mars 2020. 

Den 26 år gamle hjelpepleieren ble skutt seks ganger da fire hvite politibetjenter brøt seg inn i leiligheten der hun lå og sov sammen med kjæresten i Louisville i Kentucky, skriver NTB.

Politiet sier at kjæresten skjøt mot dem, og at de besvarte ilden. Det ble avfyrt 32 skudd og Taylor ble truffet av fem av dem. Kjæresten hennes ble ikke truffet.

annonse

Hendelsen bidro til å utløste store demonstrasjoner i Louisville og andre byer noe som fyrte opp under Black Lives Matter-aksjonene som rystet USA i mange måneder.

Les også: Slutt på å gå ned på ett kne før hver eneste Premier League-kamp

To av dem er sparket fra politiet, mens en tredje har pensjonert seg.

annonse

USAs justisminister Merrick Garland kunngjorde torsdag at det er tatt ut føderal tiltale mot alle fire.

USAs justisminister Merrick Garland kunngjorde torsdag føderal tiltale mot de fire politibetjentene som deltok i aksjonen der den 26 år gamle afroamerikanske helsearbeideren Breonna Taylor ble drept i Louisville i Kentucky våren 2020. Foto: AP / NTB

Tre av dem, Joshua Jaynes, Kelly Goodlett og Kyle Meany, er tiltalt for å ha forfalsket ransakelsesordren.

Den fjerde politibetjenten, Brett Hankison, er tiltalt for overdreven maktbruk ved å ha skutt vilt inn i leiligheten, noe som kostet Taylor liv, melder NTB.

«Black Lives Matter» har aldri vært mindre populært i USA

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse