Osloi 20211129. Statnetts anlegg, Ulven transformatorstasjon i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Bygg flere overføringskabler internt i Norge.

Eivind Mauland i Motvind Norge, fortjener ros for sitt målrettede og gode arbeid for å stoppe de nasjonale monsterprisene på strøm. Etter min mening burde derfor nåværende «vente og se»-energiminister, Terje Aasland, skiftes ut med den kloke og handlekraftige Eivind Mauland i Motvind Norge. Og bare så det er sagt: Regjeringen Støre, som er historisk dårlig, bør innse sin manglende politiske handlekraft –og gå av.

Det er etter min bestemte mening bare en måte å løse strømkrisen på, og det er å bryte med politikken som har skapt «monsterprisene» på strøm til norske husholdninger og industri: Avslutte EU- og ACER-underkastelsen, og snarest ta tilbake nasjonal kontroll over energipolitikken ved også å stoppe den enorme eksporten av strøm gjennom utenlanskablene, som gir nordmenn helt unødvendige monsterpriser på strøm.

annonse

Det er ikke Norges ansvar å være hele Europas grønne batteri og løse andre lands energiutfordringer. Her må selvsagt politikerne Norge settes først: Ved at det snarest må bygge flere overføringskabler internt i Norge – og ikke til utlandet.

Nok er nok!

Professor om «strømkrisen»: Solberg-regjeringen forsto nok ikke konsekvensene av ACER

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon