Sonans Privatgymnas i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB
annonse
annonse

For de fleste sier navnet Lumi Gruppen lite.

Det børsnoterte selskapet står imidlertid bak kjente institusjoner som Sonans Privatgymnas og Bjørknes Høyskole, nylig omdøpt Oslo Nye Høyskole.

I mange år har Sonans tjent godt på elever som vil forbedre karakterene fra videregående skole eller ta fag som de mangler for å komme inn på høyere utdanning. Etter undervisning hos Sonans avlegger elevene eksamen som privatist.

annonse

På sine nettsider reklamerer Lumi Gruppen med at 95 prosent av Sonans’ elever består privatisteksamen. Karakterjaget kommer av de høye opptakskravene som medisin-, jus- og en rekke andre universitetsstudier opererer med.

Les også: Slik går det med UiOs elite-studenter (+)

Nå faller etterspørselen etter privatistundervisning. I går meldte Lumi Gruppen om en salgsnedgang på 30 prosent sammenlignet med forrige høst, skriver E24. Markedet svarte med å sende aksjekursen ned hele seksti prosent.

annonse

På eiersiden finner vi blant andre privatinvestor Egil Christen Dahl, Strawberry Capital (Petter Stordalen) og bilbransjefamiliene Møller og Førde, foruten en rekke verdipapirfond samt internasjonale banker og finansforetak.

Salgsnedgangen skyldes delvis at de seneste tre årenes avgangskull ikke har tatt avsluttende eksamen, noe som gir færre karakterer å forbedre, samt at et godt arbeidsmarked får færre til å søke høyere utdanning, forklarer selskapet.

Folkehøgskole dropper internat – lar studentene bo i husbåt (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon