En palestinsk brannmann kjemper mot flammene etter et israelsk luftangrep mot Gaza by, 5. august. 2022. Foto av Mohammed ABED / AFP
annonse

En militsleder, en femåring og minst åtte andre mennesker er drept i israelske luftangrep mot Gazastripen, ifølge palestinske myndigheter. 55 skal være såret, melder NTB.

Den israelske hæren opplyser at fredagens luftangrep var rettet mot militante grupper i den palestinske enklaven.

– En spesiell situasjon er erklært på den israelske hjemmefronten, sier den israelske hæren i en uttalelse der de bekrefter at angrepene pågår.

annonse

Israelsk TV viser bilder av to raketter fra Gaza som ble skutt ned av israelsk luftvern.

Helsedepartementet på Gazastripen opplyser at ti personer er drept og 55 såret i luftangrepene. Blant de drepte er ei fem år gammel jente, en 23 år gammel kvinne og en militant palestiner, ifølge departementet, som ikke oppgir hvorvidt de øvrige ofrene var sivile.

Skader på en bygning etter angrepet. Foto av MAHMUD HAMS / AFP

Helsedepartementet på Gazastripen opplyser at fire personer er drept og 15 såret i luftangrepene. Blant dem er et barn og en militant palestiner, ifølge departementet.

annonse

De israelske avisene Jerusalem Post og Haaretz skriver at en toppleder i Islamsk hellig krigs (Jihad) militante fløy ble likvidert i angrepet. Gruppa bekrefter at kommandanten Tayseer al-Jabari Abu Mahmud ble drept.

Flere hundre mennesker samlet seg fredag utenfor Shifa-sykehuset i Gaza by.

– Måtte Gud hevne seg på spioner, ropte en med henvisning til palestinske informanter som samarbeider med Israel.

Sørger over jihadistkommandanten Tayseer al-Jabari Abu Mahmud
Islamsk hellig krig (Jihad) bekrefter at av lederne i deres militante fløy ble drept.

– Islamsk hellig krig-bevegelsen i Palestina og dens militante fløy Al-Quds-brigaden sørger over den store jihadistkommandanten Tayseer al-Jabari Abu Mahmud, som ble drept i et sionistisk attentat i Gaza by, heter det i en uttalelse.

annonse
Gantz besøkte grenseområdet

Israels forsvarsminister Benny Gantz besøkte fredag israelere som bor rett ved den palestinske enklaven. Han fortalte dem at myndighetene forbereder «handlinger som vil fjerne trusselen fra denne regionen», uten å utdype, skriver NTB.

– Vi vil handle med intern utholdenhet og ekstern styrke for å gjenopprette hverdagslivet i det sørlige Israel, sa Gantz og la til:

– Vi er ikke ute etter konflikt, men vi vil ikke nøle med å forsvare våre borgere dersom det kreves.

En av Israels fremste eksperter på den arabiske og muslimske verdenen: – Midtøsten er definert av tribalisme (+)

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse