Alex Jones. Foto: Briana Sanchez / Austin American-Statesman via AP / NTB
annonse

Alex Jones må betale ytterligere 45 millioner dollar i erstatning til foreldrene til en gutt som ble drept i massakren på Sandy Hook barneskole.

På torsdag ble Jones dømt til å betale foreldrene til seksåringen 4,1 millioner dollar i oppreisning. I går ble han i tillegg dømt til å betale 45,1 millioner i såkalt straffeerstatning.

Beløpet er mindre enn de 150 millionene som foreldrene saksøkte Jones for.

annonse

Deres seks år gamle sønn Jesse var blant 20 skolebarn og seks ansatte som ble drept i massakren i Newtown, Connecticut i 2012.

Jones hevdet i sin nettavis InfoWars at massakren var en bløff iscenesatt av skuespillere for å skape blest om den lette tilgangen på våpen i USA.

I retten har foreldrene fortalt hvordan de i årevis er blitt trakassert og truet av folk som tror på Jones’ påstander. De har opplevd både overfall og at det er blitt skutt mot huset og bilen deres.

annonse

Jones mener at saken dreier seg om ytringsfrihet, men innrømmet tidligere denne uken at han nå er overbevist om at skolemassakren faktisk fant sted, og at det var uansvarlig av ham å påstå at det var en bløff.

Foreldrenes advokater ba juryen dømme Jones til en så stor erstatning at det ville ruinere InfoWars.

Beklaget at han spredte løgner om Sandy Hook-massakren

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse