En egyptisk tilhenger av Det muslimske brorskapet holder bilder av den avsatte presidenten Mohamed Morsi under en protest etter militærkuppet i Kairo, Egypt 5. juli 2013. Foto: Ahmed Jomaa/UPI/Shutterstock.
annonse

Mener at det ekstremistiske tankesettet til alle moderne sunnimuslimske terrororganisasjoner kan spores tilbake til Muslimbrødrenes ideologi.

Mordechai Kedar. Foto: Wikipedia.

Som tidligere meldt, var Resett ved undertegnende nylig på besøk i Israel, hvor vi intervjuet en rekke prominente israelske eksperter om flere spørsmål knyttet til internasjonal sikkerhetspolitikk og geopolitikk. Mordechai Kedar var blant dem.

Kedar er en prominent israelsk forsker og ekspert på arabisk og muslimsk kultur. Han har forelest ved Bar-Ilan University i 27 år og er visepresident for nyhetssiden NEWSRAEL. Han omtales ofte som «en av Israels fremste eksperter på den arabiske og muslimske verdenen».

annonse

Han har tjenestegjort i israelsk militæretterretning i 25 år, hvor han var spesialisert i islamske grupper, den politiske diskursen i arabiske land, arabisk presse og massemedier, samt syriske innenrikspolitiske anliggende.

Kedar har en doktorgrad fra Bar-Ilan University og snakker hebraisk, arabisk og engelsk flytende. Han kan jevnlig sees som ekspertkommentator på en rekke nyhetskanaler om politikk i Midtøsten – spesielt israelske, men også internasjonale, inkludert arabiske.

Han har blant annet gjort en rekke opptredener på al-Jazeera Arabic, og beskrives som «en av de få arabisktalende israelske eksperter sett på arabiske satellittkanaler som forsvarer Israel.»

annonse

Oppsettet

Resett snakket med Kedar i litt over en time, så grunnet lengden på intervjuet blir det oppdelt i fire deler.

Første del – om sosiologiens pendel og antropologi som forklaringsmodell på Midtøstens problemer – kan leses her.

Andre del – om dynastiske maktkamper i Saudi-Arabia og Mohammed bin Salmans fremtidsutsikter – kan leses her.

Denne delen omhandler historien, fremveksten og posisjonen til Det muslimske brorskap i den muslimske og arabiske verdenen.

annonse

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Det muslimske brorskapet – Vestens antitese?

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse