Ammunisjon til høymobilt langtrekkende rakettartilleri (HIMARS) et sted i Ukraina, 5. juli 2022. Foto: EyePress News/Shutterstock
annonse

President Joe Bidens administrasjon er forberedt på å sende en våpenpakke til Ukraina på en 1 milliard dollar kommende mandag.

Våpenpakken vil være en av de største hjelpepakkene USA har sendt til Ukraina siden Russlands invasjon av landet i februar. Den vil inkludere ammunisjon for langdistansevåpen og pansrede medisinske transportkjøretøy, ifølge en anonym kilde Reuters har snakket med.

Spesifikt vil våpenpakken inkludere ammunisjon til høymobilt langtrekkende rakettartilleri (HIMARS), norsk-produserte NASAMS overflate-til-luft missilsystemammunisjon og så mange som 50 M113 pansrede medisinske transportkjøretøy.

annonse

HIMARS spiller en nøkkelrolle i artilleriduellen mellom Ukraina og Russland i Ukrainas østlige Donbass-region, hvor det har vært svært liten bevegelse på frontlinjen over de siste ukene.

Enorm militærbistand

Reuters anonyme kilde advarte imidlertid om at den nåværende pakken, verdsatt til 1 milliard dollar, kan endres før den forventede kunngjøringen mandag.

annonse

Våpenpakken vil komme kun noen dager etter at Pentagon kunngjorde at den ville sende Ukraina våpen og militært utstyr verdt opptil 550 millioner dollar.

«USA fortsetter å stå sammen med allierte og partnere fra mer enn 50 land i å gi viktig sikkerhetshjelp for å støtte Ukrainas forsvar av sin suverenitet og territorielle integritet mot Russlands aggresjon,» heter det i en pressemelding fra det amerikanske utenriksdepartementet.

USA sender etterlengtet rakettartilleri-ammunisjon til Ukraina

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse