Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

NRK bør ikke sende TV-gudstjenester, mener Human-Etisk Forbund. Som statlig medieaktør bør NRK kutte ut favorisering av ett livssyn.

– Vårt Land velger på lederplass å formidle at motstand mot forkynnelse i statskanalene er et forsøk på å holde forkynnelse ute av det offentlige rom. Det stemmer ikke. «Det offentlige rom» er ikke det samme som «det offentlige», skriver leder i Human-Etisk Forbund, Christian Lomsdalen i Vårt Land, og legger til:

– Førstnevnte viser til samfunnet mens sistnevnte peker på institusjoner som kommuner, fylker, staten, og andre fellesinstitusjoner. Det vet Vårt Land. Ingen har i denne saken argumentert for at religionsutøvelse og forkynnelse skal være ute av det offentlige rom, men det har blitt argumentert med at det skal være ute av det offentlige.

annonse

Les også: Imam til Resett: – Muslimer må spørre seg selv om hvorfor islamhatere skjender Koranen (+)

Lomsdalen skriver at gudstjenester og dekning av religionsutøvelse ikke er det samme som programmer om religion og religiøse liv. 

– Når Vårt Land velger å avslutte med å sammenligne NRK sine sendinger om ramadan med gudstjenestene, så er dette som å sammenligne ekskursjoner til kirker, moskeer, og synagoger med skolegudstjenester. Det er ikke og kan ikke være det samme, sier han, og fortsetter: 

annonse

– Dette er ikke minst viktig fordi religion og livssyn har formet og fremdeles former mennesker og samfunn både i Norge og ellers i verden. 

Les også: Advokat Trond Ellingsen: – Klima har blitt religion, de som tviler er kjettere

Pressebilde fra Human-etisk Forbund

Lederen i Human-Etisk Forbund mener at det mangfoldige Norge har behov for en kringkaster som klarer å behandle religion og livssyn på samme måte som sport, politikk, kjendiser og andre temaer: med en upartisk og redaksjonell modenhet både i nyhetene, dokumentarer, koseprogrammer og ellers i NRKs sendinger.

– Venstresiden samarbeider med folk som ønsker blasfemilover i Norge i 2022 (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon