En grensevakt vokter grensemuren som skiller Algodones, Mexico, fra Yuma, Arizona, 16. Mai. 2022. Foto av Frederic J. BROWN / AFP
annonse

Innvandringslovgivningen som krever at asylsøkere må vente i Mexico i påvente av svar på søknad, ble fjernet denne uken, opplyser USAs sikkerhetsdepartement.

Kunngjøringen kom kort tid etter at en dommer opphevet et påbud som hindret Biden-administrasjonen i å fjerne Bli i Mexico-politikken. Politikken, som offisielt er forkortet til MPP, ble innført av tidligere president Donald Trump i 2019, melder NTB.

MPP sendte tusenvis av mexicanere tilbake over grensen til Mexico. Men ordningen ble kritisert for å være farlig fordi sårbare mennesker ble boende under usikre forhold i mexicanske grensebyer.

annonse

Les også: Mexicos president er «bekymret» for konsekvensene av Bidens liberale innvandringspolitikk

Fjerningen av MPP skal skje på en rask, men ryddig måte, sier departementet.

President Joe Biden har besluttet å fjerne en omstridt innvandringsbestemmelse. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Joe Biden forsøkte å fjerne den omstridte innvandringslovgivningen kort tid etter at han ble innsatt som president, men ble hindret av at en rekke republikanske delstater saksøkte administrasjonen. En føderal domstol besluttet at bestemmelsen politikken skulle bli stående, skriver NTB.

annonse

Saken endte omsider i høyesterett som 30. juni slo fast at Biden har rett til å avvikle bestemmelsen.

Mexico City: Innbyggere rasende etter økt tilstrømning av amerikanere: – Du er en f***ing pest

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse